į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
. » Kita info
Pumpėnuose pristatyta nauja Aldonos Naglienės knyga "Tylos taku"

Pirmąjį gruodžio sekmadienį  Pasvalio rajono Pumpėnų bendruomenės patalpose vyko kraštietės, Pumpėnų I-os vidurinės mokyklos laidos abiturientės, mokytojos Aldonos Naglienės knygelės "Tylos taku" pristatymas. Popietę vedė Pumpėnų kultūros namų vadovė Aldona Kurlinskienė. 

 

Senokai ji jau gyvena Pasvalyje, yra Pasvalio literatų klubo "Užuovėja" aktyvi narė. Gausiai fotonuotraukomis iliustruota knygelė "Tylos taku" yra jau septintoji ir šiemet antroji A. Naglienės knyga. Joje mokytoja aprašo kapinių istoriją, pateikia nemažai nuotraukų. Antroje knygos dalyje skaitome A. Naglienės eilėraščius Apie knygelę, autorės aprašytus medinius, akmeninius ir kitus kryžius bei paminklus kalbėjo Pasvalio savivaldybės administracijos kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistė Vida Stokienė. Pristatant knygelę buvo demonstruojamas istorijos mokytojo S. Jurkaus fotografijų ciklo "Pumpėnų kapinių kryžiai ir paminklai", tai buvo nauja ir įspūdinga.

 

A. Nagienę sveikino Pasvalio rajono vicemeras Povilas Balčiūnas - buvęs jos mokinys. Jis labai šiltai kalbėjo apie savo istorijos mokytoją, knygų autorę. Gražius palinkėjimus išsakė, gėlių puokštę ir ąsotį su Pumpėnų miestelio herbu dovanojo Pumpėnų kraštiečių klubo "Pumpėniečių viltys" pirmininkas Algimantas Stalilionis. Sveikino Pumpėnų vidurinės mokyklos atstovai, Pumpėnų bibliotekininkės, bendruomenės pirmininkė Asta Punienė, Pumpėnų seniūnijos seniūnė Regina Rapkevičienė, Pasvalio literatų klubo "Užuovėja" nariai, draugės iš Pasvalio.

 

Aldonos Naglienės eiles skaitė Pumpėnų kultūros namų saviveiklininkai, dainavo ramias, ilgesingas dainas. Susikaupimui nuteikiančias savo eiles skaitė Marijonas Raudonis ir Ona Striškienė. Autorė po vieną egzempliorių savo išleistų knygų dovanojo savo krašto - Pumpėnų miestelio bibliotekai. Atsidėkodama už parodytą dėmesį, nuoširdumą ir rūpinimąsi ji seniūnijos kolektyvui padovanojo pačios tapytą paveikslą.

 

Dar ilgai pabūta ir pabendrauta prie arbatos puodelio. Pasidžiaugta tokiu susišaukiančiu akcentu - Advento pradžia ir istorinės atminties apie Pumpėnus literatūriniu įamžinimu.

Ona Striškienė, Paįstrys, Panevėžio r.