į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
. » Kita info
Kalėdinio barokinės muzikos koncerto klausytis vykta į Pumpėnus

2014 m. gruodžio 21 d. (sekmadienį) Pumpėnuose, Pasvalio rajone, teko pabūti labai gražioje šventėje, kuri pakiliai visus nuteikė paskutiniajai advento savaitei. Pumpėnų švč. M. Marijos Škaplierinės bažnyčioje per Sumą giedojo Kauno mišrius jaunimo choras "Exaudi", vargonavo Vilimas Norkūnas.

 

Po Sumos klebonas Domingo Avellaneda Cabanillas visus maloniai pakvietė niekur neskubėti ir užeiti į Pumpėnų kultūros namus, pasikalausyti Kalėdinio barokinės muzikos koncerto.

 

Pilnoje Pumpėnų kultūros namų salėje su susižavėjimu klausėmės D. Buxtehude, J. H. Schein, J.C. Kerll, J. P. Sweelink ir kitų kompozitorių kūrinių. Kai kuriuos kurinius atlikdavo visas didžiulis choras, kitus - ansamblis. Smuikais grojo Rima Vėgdaitė, Justė Martinkėnaitė, klavesinu - meno vadovas Vilimas Norkūnas.

 

Giedota įvairiomis kalbomis, bet tai nesutrukdė besiklausantiesiems pajusti kūrinių nuotaikos ir dvasios. Prieš atlikimą Vilimas Norkus visą paaiškindavo. Jis tą darė su tokiu nuoširdumu ir užsidegimu, visi susirinkusieji įdėmiai klausėsi ir šypsojosi jam. Manau, kad taip uždegti ne tik choristus, bet ir žiūrovus gali tik nepaprastai daug žinąs ir tam atsidavęs specialistas.

 

Vilimas Norkūnas (gim. 1981m.) muzikinį kelią pradėjo M.K.Čiurlionio menų mokykloje, kur mokėsi smuiko, vėliau - dirigavimo ir vargonų specialybių. 1999-2002 m. jis studijavo chorvedybą bei vargonus LMTA (vargonus - prof. L.Digrio klasėje). 2002-2007 m. - vargonų ir sakralinės muzikos specialybes Zalcburgo (Austrija) universitete "Mozarteum" (prof. H.Metzger klasėje). 2011 m. V.Norkūnas įgijo sakralinės muzikos magistro laipsnį Graco menų universitete (prof. U.Walther vargonų klasėje),

 

2012 m. įsigijo chorinio dirigavimo magistro laipsnį su pagyrimu (prof. J.Prinz klasėje). Ypatingai susidomėjęs senaja muzika, taip pat tobulinosi prof. M.Hell klavesino klasėje. V.Norkūnas dalyvavo profesorių M.Sander (2006), L.Lohmann (2007), P. van Dijk (2008), M.Märkl, H.Vogel ir R.Meyer (2010), M.Melcova ir P.Planyavski (2011), L.Ghielmi (2013) vargonų meistriškumo kursuose. Veda interpretacijos kursus, vadovauja Kauno jaunimo chorui "Exaudi".

 

Pasiklausyti šio nuostabaus Kalėdinės barokinės muzikos koncerto į Pumpėnus atvažiavo ne tik iš aplinkinių Kriklinių, Paįstrio, Pušaloto parapijų, bet ir Panevėžio, Pasvalio, Biržų miestų. Esam dėkingi surengusiems tokią nuostabią, rimčiai nuteikiančią, šventę: Pumpėnų klebonui Domingo Avellaneda Cabanillas, kultūros namų vadovei Aldonai Kurlinskienei, Pumpėnų bendruomenei, pirmininkei Astai Punienei, kraštiečių klubui "Pumpėniečių viltys", pirmininkui Algimantui Staliliūnui ir kitiems geros valios žmonėms, padėjusiems rengti gražią šventę.

Ona Striškienė, Paįstrys - Pumpėnai



Susisiekite su mumis!

Vardas:*
Vardas:*
Įmonė:
El. paštas:*
Telefonas:
* Privalomi laukai
Siųsti