į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
. » Kita info
2015-12-17. Panevėžio rajono rašančiųjų advento susitikimas

Gruodžio 3 d. Panevėžio r. savivaldybės viešoje bibliotekoje vyko tradicinis rajono literatų klubo „Polėkis“ kasmėnesinis susitikimas. Jis buvo skirtas adventui. Įžengę į skaityklą, kur paprastai vyksta susitikimai, radome labai šventiškai papuoštą erdvę. Ant stalų puikavosi labai puošnūs advento vainikai, degė žvakutes. Buvome sužavėti vyr. bibliografės kraštotyrai Vidmantos Trečiokienės nupintais advento vainikais, sukurtu grožiu ir aplinka, nuteikiančia susikaupimui ir apmąstymams.

 

Apie adventą kalbėjo vyr. bibliotekininkė Irena Navickienė. Po to pasidalijome prisiminimais apie vaikystėje, jaunystėje būtas tradicijas, buities puošybą. Apie apeigas, būrimus, žaidimus, giesmes ir advento dainas. Apie dabartinį pasirengimą adventui, Kūčioms, Kalėdoms, gerus ir gražius poelgius. Apie taip laukiamą tamsos atsitraukimą ir dienos ilgėjimą. Kazimieras Daugėla prisiminė vaikystės metus, rudeninį gyvulių ganymą ir vėlavimą į mokyklą, ganiusiųjų vaikų mokslo pradžią nuo lapkričio 1 dienos.

Adventui, šventėms skirtą poeziją skaitė klubo nariai: Ona Bartulytė, Stasys Grigas, Valerija Jagėlienė, Aldona Liutkevičienė, Adelė Samulionienė, Ona Striškienė, Emilija Valentinavičienė.

 

Literatų klubo vadovas Stasys Grigas kalbėjo apie vaikams skirtos knygos rengimą, klubo rašančiųjų  kūrinius, būsimos knygos apipavidalinimą. Mielai išklausėme mums sakytus Vidutės Sereikienės patarimus ir norą siekti kuo geresnio kūrybos rezultato.

 

Ona Striškienė, Panevėžio rajonas