į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
. » Kita info
2015-09-10. Baltoji paukštė išskrido į Joniškį

Jau antrą kartą Malaišiuose vyko prozininkų konkurso „Baltasis paukštis” finalas. Jo organizatorė ir sumanytoja, fondo „Baltasis balandis” vadovė Aldona Širvinskienė džiaugėsi, kad išsipildė jos svajonė ir prizas – baltas porcelianinis paukštis - bus įteiktas konkurso nugalėtojui. 

 

Dalyvių sąrašas buvo tikrai įspūdingas – Zarasai, Pasvalys, Kupiškis, Joniškis, Kėdainiai, Panevėžys, Anykščiai. Savo kūrybą vertintojams pateikė 28 prozininkai, renginyje dalyvavo ir skaitė 20 literatų.  Galbūt kaltas artėjantis ruduo, o gal tūlas lietuvis liūdnas iš prigimties, bet daugelyje kūrinių vyravo mirties, vienatvės, karo temos. Beje, vienintelė anykštėnė prozininkė,  dalyvavusi konkurse  – nepakartojamoji Eugenija Pilinkienė. 

                                                                                    

Pagrindinį prizą – Baltą paukštį  - laimėjo lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Alina Jonaitienė iš Joniškio. Pagiriamojo žodžio nusipelnė ir gerai anykštėnams žinomas, dabar Kupiškyje kunigaujantis, Justas Jasėnas.

 

Reikia tik džiaugtis, kad yra tokius renginius buriančių, kad kasmet vis daugiau dalyvių atsiliepia į organizatorės kvietimą dalyvauti konkursuose, kad kūrėjų gretas papildo jaunesni autoriai. Belieka palinkėti jiems kuo pilnesnių kūrybos aruodų.
 

Alma Švelnienė

"Šilelis"