į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
. » Kita info
HUMORISTINIŲ EILIŲ ,,HUMORO MEDIS" KONKURSO NUOSTATAI

  Tvirtinu:

   Fondo pirmininkė: A. Širvinskienė

                                                                                                                                                                                                                

BENDROJI  NUOSTATA

 

Humoro konkursą organizuoja labdaros ir paramos fondas ,,Baltasis balandis'' ir fondo literatų klubo Skapiškio literatų grupė.

                      Konkurso vieta Kupiškio r. Skapiškio mst., siekiant suaktyvinti literatų (poetų) veiklą viešame visuomeniniame gyvenime (tarp miestų ir rajonų) jų pastangas kurti, bendradarbiauti su vietos bei šalies žiniasklaida ir literatų klubais, artimiau susipažinti su naujausia literatų-poetų-humoristų kūryba, pasitikrinti savo sugebėjimus, būti pastebėtiems, įvertintiems ir paskatintiems.

 

DALYVIAI

 

Konkurse kviečiami dalyvauti literatai-poetai-humoristai nuo 18 metų nepriklausomai nuo profesijos, gyvenamosios vietos ar tautybės.

 

VYKDYMO  TVARKA

 

Konkursas skelbiamas pavasarį (balandžio mėn.). Konkurso dalyviai raštu pateikia 5 eilėraščius komisijai elektroniniu paštu: skambmedis@gmail.com, neturintiems el. p. rašyti laišką adresu: Dariaus ir Girėno 12 – 8, Skapiškis, Kupiškio r. LT- 40464, (tel. 868425662), nurodydami klubą (jei priklausote), vardą, pavardę, parašymo datą, telefoną. Norintiems likti nežinomais autoriais siūlome pasirašyti pseudonimu. Humoristinės eilės siunčiamos iki 2016 m. kovo 5 d.. Konkurso metu perskaito savo 2 eilėraščius (komisija turi teisę keisti skaitomų eilėraščių skaičių) iš 5. Vertinimo komisija sudaryta iš rašytojų, žurnalistų, lituanistų, bibliotekininkų ir literatūrinio fondo ,,Baltasis balandis'' valdybos narių vertina literatų-humoristų kūrybą. Pageidautina, kad būtų teikiami nauji, pastarųjų metų kūriniai.

Fondas ,,Baltasis balandis‘‘ pasilieka rankraščius ir teisę kūrinius garsinti savo renginiuose ir publikuoti leidiniuose. Autorių sutikimu su šiomis sąlygomis laikomas darbų pateikimas konkurso organizatoriams. Rankraščiai autoriams negrąžinami.

 

VERTINIMAS

 

Pagrindiniai vertinimo kriterijai: meninis atlikimas, humoristiškumas, satyriškumas, ironiškumas ir išraiškingumas.

Konkurso komisija pateiktus darbus vertins 2016 m. per kovo mėnesį. Iškilmingas konkursas ir nugalėtojų apdovanojimas vyks 2016 m. balandžio mėn.2 d. Kupiškio r. Skapiškio mst.  (laikas bus patikslintas kiekvienam dalyviui).

 

APDOVANOJIMAI

 

Geriausių eilių autorius bus apdovanotas literatūrinio fondo ,,Baltasis balandis'' laureato diplomu, prozininkės Aldonos Lavickienės įsteigtu prizu-statulėle ,,Humoro medis'' ir du paskatinamieji prizai. 

 

                                        Labdaros ir paramos fondas ,,Baltasis balandis‘‘

    el.p. skambmedis@gmail.com, mob. tel. 868207772.