į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
BALTASIS BALANDIS fondas
2022-11-09. VYŽUONŲ BIBLIOTEKOJE

Keramikos ir knygų paroda Vyžuonų bibliotekoje

 

                       Kai sutartą dieną iš Anykščių krašto kilusi Aldona Širvinskienė pravėrė Vyžuonų bibliotekos duris, ją pasitiko Vyžuonų UKC vokalinis ansamblis ''Versmė'' (vadovė R. Miečiutė) su duona ir dainomis. Salėje skambėjo nuostabios dainos. Autorei įteikė linų puokštę.

                      Aldona Širvinskienė, yra medikė, kultūros organizatorė, visuomenininkė, filantropė, literatė, leidėja. Ji kurį laiką jau dirba su moliu. Mus nustebino jos spalvingi indai. Kaip tai atsitiko, kad ėmėte minkyti molį? O ji nusišypso ir atsako, - man patinka indai.

                      Visą rugsėjo mėnesį knygomis ir keramikos darbais grožėjosi Vyžuonų miestelio (Utenos r.) gyventojai.

                      Ji susirinkusiems į susitikimą, pasakojo ne tik apie indų gamybą, bet pristatė ir savo parašytas, sudarytas ir išleistas knygas. Viso – 62 knygas. Ši darbšti moteris organizuoja literatų konkursus, su kuriais keliauja po visą šalį ir leidžia konkursų dalyvių almanachus. Rašo poeziją, prozą, publicistiką ir biografines knygas. Tai pakankamai didelis knygų skaičius, palyginus, kad Aldona pradėjo rašyti tik 2007 metais. Pasakojo kaip atsiranda viena ar kita knyga, kodėl vienoks ar kitoks pavadinimas. Skaitė eilėraščius, ištraukas iš prozos knygų, įterpdama pasakojimus iš asmeninio gyvenimo. Paskutiniu laiku ji įnikusi rašyti romanus. Šiemet turėtų pasirodyti vėl naujas romanas ''Išdavystė''.

 

                      Esu ir aš (šio straipsnio autorė) skaičiusi jos romaną ''Kaladėlės''. Nenoriai pradėjusi skaityti nebegalėjau atsitraukti visą naktį, kol neperskaičiau iki pabaigos.

                      Iš Vyžuonų bibliotekos paroda keliaus į Užpalių (Utenos r.) biblioteką ir čia užtruks visą spalį. Čia mielai sutiko priimti parodą bibliotekos vedėja Vida Juškienė.

 

                      Parodos autorė nuoširdžiai dėkinga Vyžuonų bibliotekos vedėjai Daivai Pilkauskaitei už svetingą priėmimą ir įrašą atsiliepimų knygoje.

 

                                                                                                                                                                    Vidutė Kazlauskienė

                                                                                                                                                                            Vilnius