į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
BALTASIS BALANDIS fondas
2020-07-20. KUNIGIŠKIUOSE - ĮVAIRIAUSIŲ TALENTŲ SAMBŪRIS

Jau dvyliktą kartą Vaižganto krašto muziejus Kunigiškiuose sukvietė  kūrybingus žmones į renginį „Ieškokime  „deimančiukų“ savyje ir šalia savęs“. Tiek žiūrovų, tiek dalyvių jame netrūko. Atvyko ne tik vietiniai, bet ir nauji talentai iš Utenos, Rokiškio ir Kupiškio rajonų.

 

Į muziejaus kiemelį besirenkančius svečius maloniai nustebino Vaižganto krašto bendruomenės nariai, iš savo pažįstamų senolių skrynių surinkę įvairiausių rankdarbių bei audinių ir čia pat, po atviru dangum, surengę jų parodą. Dešimtmečius nematę saulės, jau kiek primiršti tautiniai raštai, vėl suspindo naujai.

 

Senas mokyklinis, Vaižganto laikus menantis varpelis, paskelbė šventės pradžią. Renginio vedėja Aldona Bagdonienė prisistatinėjo atvykusius svečius. O jų būrys tikrai nemažas. Daugiausia – nuolatiniai šios talentų šventės dalyviai – Irena Guobienė, Onutė Jėckienė, Alma Švelnienė, Aldona Širvinskienė, Dalė Dagienė ir kiti.

 

Almos Kuolienės, Dovilės Buzėnaitės, Genovaitės  Kovienės, Mirandos Navickienės ir kitų dalyvių rankdarbiai buvo išdėstyti muziejaus kambariuose. Jų gausa ir įvairovė stebino: karpiniai, mezginiai, siuvinėti paveikslai ir įspūdingo dydžio gėlės, po kuriomis galima būtų pasislėpti net nuo lietaus. Jų autorė - Monika Budreikienė iš Kalvių. Žiūrovų dėmesio sulaukė butėniškės Domicelės Augutienės iš pievų gėlių bei smilgų nupintos  „saulutės“, kurios puošė muziejaus sieną ir pasitiko atvykstančius svečius.

 

Bene daugiausia susirinko meninio žodžio gerbėjų, kurie pristatinėjo savo kūrybą gausiai susirinkusiems svečiams. Savo talentus demonstravo ir muzikantai: Vasilijus Kaliužnyj iš Duokiškio, saksafonistė Rugilė Steponėnaitė, akordionistas ir cimbolų meistras Bronislovas Steponėnas bei kiti. Dėmesio nusipelnė ir jauniausi muzikantai Nojus Jakubonis iš Butėnų ir Martinas Klarkas iš Utenos, kuris klausytojams pateikė net kelias originalias savo kūrybos dainas.

 

Šventės pabaigoje svečių laukė stalas, ant kurio puikavosi  maisto gamybos talentų darbai, kuriais galima buvo vaišintis. Skanėstų gamintojai  tikrai nusipelnė dėmesio ir pagiriamųjų žodžių. Visi talentų parado dalyviai buvo apdovanoti vaižgantietiškais  suvenyrais.