į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
BALTASIS BALANDIS fondas
2020-06-09. ŠIAULIŲ REGIONO BIBLIOTEKININKŲ, DAILĖS IR TECHNOLOGIJŲ MOKYTOJŲ IR MOKINIŲ ILIUSTRACIJŲ KONKURSAS „BALTASIS BALANDIS“

 

ŠIAULIŲ REGIONO BIBLIOTEKININKŲ, DAILĖS IR TECHNOLOGIJŲ MOKYTOJŲ IR MOKINIŲ ILIUSTRACIJŲ KONKURSAS  „BALTASIS BALANDIS“ 

 

„Baltasis balandis kitąmet nutūps Šiauliuose“- taip skambėjo žodžiai, kai 2019 m. gegužę XV-ojo respublikinio poezijos konkurso ’’Baltojo balandžio sugrįžimas“ laureate tapo Eugenija Liumaitė – Šiaulių literatų klubo „VERDENĖ“ vadovė. Kiekvienais metais konkurso vieta pasirenkama pagal tai, kur gyvena laureatas.

 

Šį, 2020 m. pavasarį  poezijos konkursas neįvyko dėl Lietuvos Respublikoje vykusio karantino, bet buvo pastebėtas ir įvertintas dailininkų, kūrybingų mokinių ir jų pedagogų.

 

 Šiaulių rajono Bazilionų mokykla-daugiafunkcis centras gegužės mėnesį paskelbė iliustracijų konkursą „BALTASIS BALANDIS“. Konkurso partneris ir mecenatas tapo Lietuvos labdaros ir paramos fondas ,,Baltasis balandis‘‘ įsteigtas  žuvusio anykštėno literato, tautodailininko, klieriko Karolio Širvinsko atminimui (vadovė Aldona Širvinskienė). Šiaulių regiono bibliotekininkai, dailės ir technologijų mokytojai ir mokiniai iliustracijas kūrė pagal XV-ojo respublikinio jubiliejinio poezijos  konkurso nugalėtojos E. Liumaitės eilėraštį. 

 

Konkurse dalyvavo mokiniai iš šešių Šiaulių rajono mokyklų. Pirmą vietą pagal savo amžiaus kategorijas konkurse užėmė Šiaulių rajono Gruzdžių gimnazijos auklėtinės Rosita Šiškutė ir Gintarė Baranauskaitė. Antra vieta atiteko Danui Šidlauskui (Ginkūnų Sofijos ir Vladimiro Zubovų mokykla), Livijai Valiūtei (Bazilionų MDC) ir Ulai Piščikaitei (Kuršėnų Lauryno Ivinskio gimnazija). Trečia vieta džiaugėsi Meda Butkutė (Kuršėnų Daugėlių pagrindinė mokykla), Ema Stonytė (Kuršėnų Pavenčių MDC), Gabija Kavaliauskaitė ir Arnoldas Navickas (Bazilionų MDC)

 

Dar dešimt mokinių iliustracijų buvo nominuotos. 

 

 Iš viso į konkursą pristatytos 29 eilėraščio iliustracijos, iš kurių 8 – suaugusių kūryba. Komisijos narys Arūnas Tiškus – Atlis, dailininkas, poetas kuriantis Nyderlanduose apie kūrinius kalbėjo taip: „ Tautodailininkės ir pedagogės Almos Stugienės grafika nuginkluoja savo daugelype išraiškos forma ir geriausiai atspindi poezijos ir dailės sintezę. Alina Gricienė, Kuršėnų Lauryno Ivinskio gimnazijos mokytoja minimalistiniais potėpiais subtiliai perteikia nuotaiką, sąmoningai paliktos erdvės tarsi įtraukia žiūrovą.

 

Lionginos Šufinskienės ŠRSVB Gruzdžių Augustino Griciaus bibliotekos vyresniosios bibliotekininkės kruopštus, ryškiausias teminis darbas perteikia kūrinio esmę. Kuršėnų Stasio Anglickio progimnazijos mokytojos Deimantės Semaškienės kūrinio tvirta, statiška kompozicija perteikia ramybę ir pastovumą. Šiaulių dailės studijos suaugusiems dėstytojos Jūratės Jukštienės kūryba verta išradingumo nominacijos, pilna gyvybės ir augalų magijos – dovana vasarai.“

 

Vis dėlto Baltasis balandis šiemet nutūpė Šiaulių rajone. Visą vasarą virtualią parodą galite aplankyti Bazilionų mokyklos – daugiafunkcio centro facebook puslapyje.

  Šaltinis

Bazilionų mokyklos-daugiafunkcio centro

dailės mokytoja – metodininkė Laima Perminienė



 1. Eglė Zebleckytė Bazilionų MDC.jpg
 3. Alma Stugienė ( II ).jpg
 6. Liongina Šufinskienė.jpg
 7. Gintarė Baranauskaitė Gruzdžių gimnazija.jpg
 8. Rosita Šiškutė Gruzdžių gimnazija.jpg
 9. Arnoldas Navickas. Bazilionų MDC.jpg
 9. Gabija Kavaliauskaitė, Bazilionų MDC.jpg
 DSC02702.JPG