į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Raimondo GUOBIO puslapis
2036-10-31. Pokšto arba vaišių...

Artėjant jau ir Lietuvoje šiokią tokią vietą pelnančiai Helovino šventei svėdasiškai dar ketvirtadienį susirinko į kaukių iš moliūgų kūrybos popietę. Kūrybinėms dirbtuvėms vadovavo šio susibūrimo ir kūrybos valandėlės iniciatorius, kelerius metus tikriausioje Amerikoje gyvenęs, dabar gi ant Drambliuko kalvos Svėdasuose gyvenantis Arvydas Kilius.


Dirbtuvės įsikūrė Svėdasų kultūros namų foje, kur keliolika moterų, vaikučių ir pats " meisteris " Arvydas apsiginklavę peiliukais, šaukštais ir net elektriniu grąžtu akių ir kitokiems apskritimams greitai greitai prakiurdyti ėmėsi darbo.

 

Panaudota menka dalelė, gal tik trys dešimtys geltonų, apskritų vaisių, menka dalelė šiemet Kilių darže išauginto derliaus. Kad darbas neapkarstų, darbininkai vaišinosi trijų skonių džiovintais moliūgais, sėklų papločiais, arbata ir kitokiomis gėrybėmis. Įtemptai darbuojantis po geros valandos ėmė ryškėti uolaus ir intelektualaus triūso vaisiai.

 

Šypsenėlės, piktokos ir kvailokos nuotaikos, dvasia ir charakteriu atskleistuose moliūguose slypėjusiuose veiduose. Jau temstant amerikietišku stiliumi, į vidų įdėtų žvakučių liepsnelių apšviesti kūriniai išrikiuoti miestelio aikštėje, prie tako paminklo partizanams link. kažin ar jie ką nors išgąsdins ir tradiciškai kūrėjams pokštų bei vaisių pelnys

 

Raimondas Guobis

Autoriaus nuotr.
Kelerius metus JAV gyvenęs, bet ten moliūgų kaukių nedaręs, Arvydas Kilius geltoname vaisiuje išskaptavo simbolinį Alaušo varpą.

Kūrybinių dirbtuvių vaizdelis...
Bibliotekininkė Asta šypsosi - jos dukrai Austėjai sekasi.
Mažasis Aidas norėtų vaišių arba pokšto...
Linksmo, linksmo pasaulio atšvaitai.