į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Raimondo GUOBIO puslapis
2018-04-06. Senelių namai nušvito spalvingomis pavasario paukštėmis

Svėdasų Juozo Tumo - Vaižganto gimnazijos mokinukai vadovaujami dailės mokytojos Kristinos Striukienės artėjančių Šv. Velykų švenčių proga nusprendė pradžiuginti Svėdasų senelių globos namų gyventojus. Vestibiulis, poilsio kambarys nušvito palubėmis skriejančiais spalvingais pasakų paukščiais.


Taip gražu, ar Danguj čia aš ar rojuj sako bene seniausia namų gyventoja Zosė Žvirblytė. Stebisi visos moterėlės, net vyrai, dauguma be jokio įsiteikimo teigia, kad savo gyvenime nieko gražesnio nėra matę. džiaugiasi ir slaugės bei administracijos darbuotojos, neslepia susižavėjimo ir įstaigos vadovė Jolita Gečienė.


Puikiomis, iš senų kartoninių dėžių bei kitų paprastų medžiagų karpant, klijuojant bei spalvinat sukurtomis proginėmis instaliacijomis , mokytoja Kristina ir jos mokiniai jau keleri metai stebina svėdasiškius. Nuostabiais, pasakiškų, tarp debesų skriejančių miestų, laumiškų fėjų, žvaigždžių, paukščių, žolynų, angelų šventųjų vaizdiniais puošė ne tik Svėdasų gimnazijos, bet ir Šv. arkangelo Mykolo bažnyčios, kultūros rūmų erdves.

 

Aukso žuvų instaliacija labai pagyvino pernai Svėdasų meno surengtą mano piešinių parodą "Žemė žuvų ženkle". Mokytojai kūrybingumo nestinga, matyt jau smagiai rudenį žada pradžiuginti to paties stiliaus darbu "Girios žvėrys", kuris gyvai papildys galerijoje numatomą eksponuoti tapybos darbų parodą "Miškas ir žmogus"...

Raimondas Guobis

Nuotr.
Erdvėse kybančius ryškiaspalvius paukščius, besisukančius margučius, pasakiškus žolynus Svėdasų gimnazistai kūrė kartu su globos namų gyventojais.