į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Raimondo GUOBIO puslapis
2018-02-06. Pirkėjus vilios skilandžiais ir kitomis gardybėmis

Penktadienį, vidurdienio virsme Svėdasuose atverta nauja prekybos įmonė tinklo "Rokiškio mėsinė" parduotuvė. Pasak UAB "Daivida" priklausančio susievinijomo mažmeninės prekybos vadovės Jolantos Čekanauskienės pirkėjus pirmiausia bandys privilioti pagal tradiciniais, laikantis kulinarinio paveldo receptų gaminamais mėsos produktais.


Naujoji parduotuvė duris atvėrė buvusios Remigijaus Striuko įvairių prekių parduotuvės užsidariusios šių metų sausio pradžioje patalpose. Kaip sakoma patogi prekybai vieta šiais laikais tuščia nebūna. Ant balkono vėjas blaškė baltus bei tamsiai raudonus balionus, o besišypsančios pardavėjos bei iš Rokiškio atvykusios jų pagalbininkės šią dieną buvo kaip niekad malonios, tik ir girdėjosi: "Prašau. Ko Jums paduoti. pabandykite, tikrai nenusivilsite".

 

Tuo pačiu buvo galima ir gabalėlį firminio skilandžio į burną įsimesti nemokamai - paragauti. Pasak vadybininkės Jolantos Čekanauskienės sena istorija besidižiuojanti įmonė, kurios ištakos siekia dar tarpukarį, 1923 metus, kuomet buvo atverta Rokiškio mėsinė", pradėjo veikti 1996 m., pasižymi mėsos gaminiais. Garsiausias yra rankomis pjaustytos kiaulienos bei jautienos, šaltai rūkytas skilandis pripažintas kulinarinio paveldo gaminys, taip pat ypatingi karšto ir šalto rūkymo ar tik pasūdyti lašiniai, įvairios dešros, dedamos į natūralias kiaulių žarnas, įmantrūs, įvairiu įdaru pagardinti vyniotiniai, dešrelės.

 

Didžios plėtros - 2015 m. įmonės produkcija išaugo iki 330 tonų kas mėnesį. Net 11 nuošimčių šios produkcijos eksportuojama į Europos sąjungos šalis, Rusiją, kitą realizuojama Lietuvoje, dažniausiai per savojo tinklo parduotuves. Iki šiol "Rokiškio mėsinės" parduotuvės veikė Biržuose, Pandėlyje, Juodupėje, Obeliuose, Kamajuose, Salose ir Rokiškyje. Geografiškai piečiausiame taške, Svėdasuose atverta parduotuvė yra aštuntoji.


Įmonės strategams Svėdasai pasirodė perspektyvi vieta. Pirmosiomis prekybomis dienomis sėkmingai buvo prekiaujama ne tik mėsa, tačiau ir žuvimi bei bandelėmis. Pirkėjai netrūko palyginti ir pasverti kurioje parduotuvėje ir kokie produktai yra pigesni ar brangesni, kurioje kokybiškesni, panašu, kad naujoji prekybvietė atsipirks su kaupu.

Raimondas Guobis


Autoriaus nuotr.
Ką tik atvėrus naują tinklo "Rokiškio mėsinė" parduotuvę Svėdasuose pardavėjų Ievos ir Rimos (dešinėje) apsuptyje šypsosi mažmeninės prekybos vadovė Jolanta.