į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Raimondo GUOBIO puslapis
2017-05-09. Pašėlusių žirgų pasaulis

Svėdasų meno galerijoje Jolitos Gradauskaitės - Levčenkienės tapybos paroda " Žirgas vėjyje"...


Gimusi Antalieptėje, augusi ir dabar gyvenanti Utenoje, meno paslaptis pažino šio miesto dailės mokykloje, o pirmąją personalinę parodą surengė tik 2007 metais, tačiau per dešimtmetį jų skaičius išaugo iki aštuoniolikos.

 

Nors mezga riešines, gamina seges, keramikinius gaminius, tačiau didžioji jos mūza yra tapyba. Kartais piešia peizažus natiurmortus, figūrines kompozicijas, sakralinius paveikslus, tačiau didžioji jos aistra - tapyti žirgus. Paveikslų su žirgais yra nupiešusi šimtus, ciklas keičia ciklą - vienus parduoda, po to piešia naują rinkinį. Nuolatinė mugių dalyvė, yra Utenos tautodailininkų klubo " Svirnas " narė.


Svėdasuose eksponuojama dvylika dailininkės paveikslų, kuriuose bangose, ....žirgai. Jie tarsi vizualiai ir skirtingi, tačiau geriau įsižiūrėjus pastebi, kad tai tiesiog vienodi, pakartoto vaizdinio, pakartotos dvasios padarai - tarsi klonai. ar tie žirgai apsprukę, ar tiesiog šėlioja nepastebimomis tvoromis atitvertuose aptvaruose, o gal jie ne šios žemės gyventojai - dausose. Tarsi tai būtų įkvėpimo žirgai, didžios pegasų kaimenės, kurių sparnai tik meistriškai paslėpti?

Raimondas Guobis


Autoriaus nuotr.
Jolita Gradauskaitė - Levčenkienė ir jos žirgai
Pašėlę žirgai
Pašėlusiai pašėlę žirgai
Trasi Dangaus Alijošius su palyda - ratuota trijulė