į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Raimondo GUOBIO puslapis
2017-02-28. Dar vienas žingsnis didžiosios pergalės link...


Sekmadienio popietę Svėdasų vyrų krepšinio komanda peržengė ketvirtfinalio barjerą - įprastu ritmu bei elegantišku stiliumi įveikė Kavarsko krepšininkus rezultatu 75 : 66 ir iškopė į rajono pirmenybių pusfinalį. Stebėtina, kad visi žaidėjai žaidė be keitimų, mat atsarginių nebuvo - traumos ir gyvenimiški reikalai išretino komandos gretas.


Nykščio namų arenoje buvo susirinkęs nemenka būrys krepšinio mėgėjų. Nors buvau manęs ateiti su vėliava, tačiau nusinešiau tik šaižaus garso trimitą, kurio balsais bandžiau sutrikdyti kavarskiečių atakas.Kartais gal net ir pavykdavo.


Mūsų komanda, vilkinti tamsiomis spalvomis, ant marškinėlių net tik užrašyta ne tik ' Svėdasai", bet ir " Radvilai", mat kai kurie vyrukai yra žaidę šioje komandoje Vilniuje. Pavadinimas simboliškas, tinkamas, mat Svėdasų miestelį įkūrė kunigaikščiai Radvilos, jie gyveno vedami pergalės ir tik pergalės dvasios. Komanda sukomplektuota puikiai.

 

Priekyje greiti, meistriškai kamuolį varinėjantys mažiukai - gynybos meistras Mantas Baleišis ir iš įvairių pozicijų sėkmingai gebantis atakuoti Pijus Kiaušas. Du atletiški vyrukai, tikriausi sunkieji kraštai - Ignas Gutmanas ir Paulius Martinonis, ir pagaliau - tvirta siena gynybą " cementuojantis ", puikiai iš po krepšio ir vidutinių nuotolių pataikantis " centras" Marius Trumpickas.


Rungtynės prasidėjo. Pradžių pradžia žadėjo apyligę kovą, tačiau pasikeitus keletų metimų bei nesėkmingų atakų veik visą laiką vos keliais taškais, kartais ir penkiais pirmavo Svėdasai. Rezultatas 15 : 14, po to 17 : 14, 19 : 18, mūsų komandos spurtas ir jau 23 : 18. Prasiveržia Martinonis ir 27 : 23. Neparuoštas metimas, žingsniai. Kavarskiečiai prisiveja 29 : 28. Kiaušo driblingas, metimas ir jau 33 : 28. Didžioji pertrauka. ar užteks jėgų. Matau prakaito lašus ant mažojo Baleišio kaktos.

 

Preina ir bando komandai vadovauti traumuotas smarkuolis Jakštonis, vieną kitą pritarimą prideda buvusi svėdasietiško krepšinio žvaigždė Laimis Trumpickas, bet vyrukai nuramina: " Susitvarkysim patys". Kavarsko komandoje, kurios stovykloje ištiesta miestelio vėliava ir sukinėjasi seniūnas Algirdas Gansiniauskas panikos nesijaučia, ten dar tikimasi rungtynių eigą pasukti jiems naudinga linkme. Beje, trenerio jei taip pat neturi.


Trečiais kielinukas prasideda dviem greitom ir veržliom Kavarsko komandos atakomis ir metimais iš po krepšio. Nerimas: " Nejaugi jie keis taktiką - veršis po krepšiais, bandys nuvarginti be keitimų žaidžiančius mūsų vyrukus. Bus agresyvūs, kad mūsiškiai prisirinktų baudų ir iškristų. Tačiau po trijų minučių mes tebepirmaujame 37 : 34. Po Gutmano tritaškio rezultatas 42 : 36. Svėdasiškių dviguba gynybą, tačiau prasprūdęs priešininkas įmeta iš po krepšio, po dar kartą panašiai ir jau 42 : 42. Vėl atsigauname, Kiaušas įmeta vieną baudą ir 44 : 42,

 

Lemtingos minutės, bet išsilaikome 46 : 44, po to 48 ; 44.gera gynyba ir priešininkų atakos. laikomės ir vis pirmaujame, tačiau svarstyklės susvyruoja - Kavarskas pirmą kartą nuo pirmojo kielinuko pradžios išsiveržia į priekį 55 : 56. Tačiau tai trunka tik akimirka, šioks toks chaosas, kuris baigiasi greitomis mūsų atakomis ir jau 67 ; 61 mūsų naudai. Lieka 3 minutės ir 58 sekundės. dar padidiname atotrūkį 71 : 63. dar po akimirkos 74 ; 65, švieslentės laikrodis skaičiuoja paskutinę pusminutę ir regime paskutinės kavarskiečių pastangas išsigelbėti. Tačiau svėdasiškai jau jau patikėjo, kad pergalę laiko savo rankose - varinėja kamuolį vidury aikštelės, kol nuaidi finalinis švilpukas. Pergalė 75 : 66.


Puikus reginys ir tvirta komandos dvasia. Žinoma buvo daug netaiklių, tiesiog " trumpų" metimų, keletą kartų apmaudžiai nepataikyta iš po krepšio ar iš toli sviesta pro šalį. tačiau dauguma metimų mesta atsipalaidavus nuo gynėjų, nes svėdasiškių deriniai buvo gerokai sklandesni, kamuolys " vaikščiojo" gerai. Rodosi laimėjome ir kova dėl atšokusių kamuolių ir apskritai mūsų komanda buvo geresnė ir šias svarbias rungtynes laimėjo.


Raimondas Guobis