į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Raimondo GUOBIO puslapis
2017-01-11. Mažasis Luvras Svėdasuose


Svėdasų bibliotekoje bei meno galerijoje nuolat vyksta įvairaus įvairiausios profesionalaus ir mėgėjiško meno parodos. Praeitų metų pabaigoje svėdasiškiai žavėjosi Loretos Uzdraitės menais, o štai šių metų pradžioje susitelkė į spalvingą paletę net keturios parodos, kuo ne mažasis Luvras?


Pirmosiomis šių metų dienos didžiojoje Svėdasų bibliotekos meno galerijos salėje atverta svėdasiškės, iš Vaitkūnų kaimo kilusios, jau išgarsėjusios, tapusios jauniausia fotografijų albumo " Padangių egzotika fotografijose " autore šalyje, nūnai Vytauto didžiojo universiteto studentės Simonos Bagdonaitės paroda " Gimtajame Vaižganto krašte ". Eksponuojama dvi dešimtys spalvingų, daugumoje mistiškame vakaro varyje, rudens auksuose užfiksuotų vaizdų. Tai ir Vaižganto paminklo fragmentas, plento prie Pakalninės vingis, vienišas medis laukų platybėse, Malaišių " ulyčia ", ir senas senas kelias...


Prie šios prisidėjo ir Trijų Karalių šventėje skaidriosios istorijos erdvėje - stiklo spintoje atverta paroda " Iš jubiliejinių krikščionybės 200 metų piligrimo krepšio ", kurioje ir bambuko lazda, ir susitikimo su Šventuoju Tėvu vėliava, ir laivelio formos žvakidė, ir dar daugybė įdomybių. Dar buvo iš seniau užsilikusi angelų angelėlių atvežtų iš Angelų muziejaus Anykščiuose paroda, o pirmadienį šitą lobyną papildė visus nustebinę Rokiškio vaikų darželio " varpelis " auklėtojų ir vaikučių darbelių ekspozicija " Linas su mumis ". Ateik, gėrėkis, stebėkis ir mokykis, žmogau. Pats tikriausias" svėdasietiškas Luvras"

Raimondas Guobis



Autoriau nuotr.
Modernus angelo siluetas
Šiaudų pastogė ir angelo veidas dera...
Piligrimystė mena Romą...
Simonos Bagdonaitės žvilgsnis į Malaišių kelią
Šeimininko žvilgsnis į platų lauką
Jums pasipuošti - lino skrybėlė...
Ir kepuraitės gryno lino.
Lininiai batai, šakaliniai padai?..