į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Raimondo GUOBIO puslapis
2017-01-02. Kalėdiniai Kristinos stebuklai

Svėdasų Juozo Tumo - Vaižganto gimnazijos prieangyje tvyro mistiška nuotaika, mat visus čia įėjusius Šv. Kalėdų džiaugsmui nuteikia palubiuose skriejančios legendose, na ir svajoklių sapnuose ar net namuose apsilankančios ir net apsigyvenančios elfės.

 

Nuostabu, sušunka įėjęs nepažįstamasis, taip pat nuostabu, kaip ir prieš metus, nes dailės mokytojos Kristinos Striukienės fantazija pranoksta net sapnų ir svajų vaizdinius.

 

Pernai metais debesyse skriejo mokyklos orbitoje, o štai šiandien pasakų ir legendų elfės. Mintis, technologijos, šiuolaikinės medžiagos ir galimybės sujungtos su begaline kūrėjos mintimi... Kaip viskas padaryta yra šiokia tokia paslaptis, tai lai paslaptimi ir pasilieka.

 

Apskritas, matyt oru ar gal net heliu užpildytas kamuolys - kelia aukštyn, popierius, veidai profiliuoti, išraiškingi, dar ir dažais paryškinti. rodosi tos mergaitės debesinės, pasakinės jausmingai žvelgia, jausmingai galvoja, jausmingai ir paslaptingai prie jų priėjusius sutinka. daugybė smulkių smulkių žiburėlių - spindi žiba jie jautriuose elfių apvalumuose, karališkai susikaupusius veidus juosia... pantonimos mimos?

 

Gal net ir jos... rausvi veidai ir puikybė paryškinta riestų, taisyklingų nosių. Sparnai panašūs į laumžirgių - toks tad gyslelėmis išpintas peršviečiamas jų ažūras... Skrydis į aukštuosius kalnus, į mūsų piliakalnius, nes šitie metai pilių kalnai atžymėti. Burtas sujungtas su senovės stiprybė - ateities prasmės ir sėkmės ženklas. 

Raimondas Guobis


Autoriaus nuotr.
Kristina ir jos, bei mokinukų sukurtos Kalėdų elfės...
Nuostabūs atvirukai, kuriuos sukūrė Kristinos pamokyti mokinukai. Moka piešti svėdasiškiai...