į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Raimondo GUOBIO puslapis
2016-10-02. Nesenstantis " magas " iš Šaltinių...

Svėdasų bibliotekos meno galerijoje jau antras mėnuo eksponuojama iš šaltinių kaimo kilusio tautodailininko Stasio Karanausko tapybos darbų paroda. Pats 88 - erių metų išmintimi žavintis menininkas, šiuo metu gyvenantis nuošaliame vienkiemyje Molėtų rajone, per tą laiką jau tris kartus lankėsi Svėdasuose, susitiko su svėdasiškiais, o vieną rytmetį jiems papasakojo apie savo domėjimusi Rytų religijomis ir biolaukų tyrinėjimais.


Keliolika svėdasiškių ir tolimesnių svečių su didžiu susidomėjimu klausėsi S. Karanausko pasakojimų apie stebuklingus, šventus paveikslus, apie įvairių objektų skleidžiamus virpesius, juose slypinčią energiją. Savo stebėjimams patvirtinti jis naudojo ant piršto siūlu pririštą svarelį - švytuoklę, kuris atitinkamai nuo daikto energijos judėjo aštuoniais skirtingais būdais.

 

Pirmiausia pademonstravo kaip virpesius skleidžia šventintas ir paprastas vanduo, po to švytuoklė skrajojo veikiama nedidelių piramidžių - Egipto bei majų. Apie Aušros Vartų Marijos paveikslo skleidžiamos virpesius bei jo šventumo pažeidimus apkalant puošniaisiais votumais, apie Troškūnų Dievo Motinos paveikslo ypatybes, ikonų tapybos paslaptis. Pastebėjo, kad pasaulio sandaroje svarbiausia yra dieviškoji trejybė - Viešpats, kuris yra Kūrėjas, Palaikytojas ir Griovėjas, kuris leidžia tvariniams gimti, gyventi ir mirti. Apie patiems krikščionims nelabai suvokiamą Švč. Trejybę ir šventą pasaulio sandarą - žemę, ugnį ir orą.


Apie kosmitų maldą, apie vyro ir moters skirtingumus, apie sielų gyvenimus bei katalikų bažnyčios dogmas, apie dažnai skaitomas išminties knygas - " Sai Baba kalba Vakarams " ir Michael Newton " Sielų kelionės ".


Autoriaus nuotr.
Pasak S. Karanausko, šis mažytis Egipto piramidės maketas švytuoklę pajudina net 600 kartų...


Raimondas Guobis