į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Raimondo GUOBIO puslapis
2015-08-03. Atrask ir pažink Svėdasus

Jau antrus metus Svėdasų bendruomenės rengiamose pažintinėse sportinėse oreantacijos varžybose praeitą šeštadienį dalyvavo daugiau nei dvi dešimtys išeivių ir svėdasiškių susibūrusių į septynias komandas.


Buvo čia įdomių klausimų- sužinota apie pieninėje gamintą ir į Londoną ir net Palestiną kadaise gabentą sviestą, apie pirmąją miestelio stomatologę Eleną Žvirblienę bylojo jos namų verandoje pakabintos replutės traukti dantims, Radvilų kalnas, kurio papėdėje sėdėjo šiek tiek Barborą Radvilaitę menanti moteris, žydų genocido vieta, bažnyčios pamato akmenyje iškalta data, Vaižganto tėvų kapas, vienišoji pušis, sportinės rungtys, kryžiažodžio sprendimas ir kitos įdomybės.

 

Pirmąją vietą laimėjo netradiciškai tik pats vienas komandą " Rašyk" atstovavęs Jurgis Grigaliūnas iš Vilniaus, antrieji - svėdasiškių gimnazistų grupelės " Akatau", o tretieji taip pat, nors ir viena legioniere pasistiprinę, vietiniai -" Turnikiniai".


Maloniai nustebinti čia vykstančiomis varžybomis Londone bei Norvegijoje gyvenantys kraštiečiai pažadėjo kitamet ne tik dalyvauti bet ir stipriai finansiškai šią prasmingą inciativą paremti. Apdovanoti arbūzais, diplomais, saldainukais ir pažadėję kitą vasarą vėl dalyvauti varžytuvių dalyviai išsiskirstė.

 

Nuotraukos

Raimondas Guobis