į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Raimondo GUOBIO puslapis
Raimondas Guobis. Aukštaitijos ežerų paslaptys

Svėdasų bibliotekoje veikia Dusetų dailės galerijos sukauptų, tarptautiniuose pleneruose ežerų krašte nutapytų puikiausių paveikslų paroda "Ežerų kraštas",kurioje eksponuojama penkiolika penkiolikos autorių tapybos darbų. Pasak galeriją kuruojančių bibliotekininkių, tai pirmoji tarptautinė paroda šešioliktus metus veikiančioje parodų salėje.


Vos įėjus į galerija pasitinka akinanti šviesa, tarsi svidentų dešimtys ežerų. Iš tiesų veik visuose paveiksluose spindi, banguoja, nuostabieji Aukštaitijos ežerai. Mat atvykus į svaigiųjų kalvų ir melsvų ežerų kraštą ne tik kitų platumų lietuvį bet ir kiekvieną užsienietį užburia ežerai. Upė, nors ji gyva, nesustojanti bet neturi tokios erdvės, tokio polėkio, šviesos.


Parodoje eksponuojami Dusetų dailininkų rengtų kūrybinių stovyklų vaisiai -
2011 - 2016 metų vasaromis tapyti paveikslai.

Daugumai lankytojų iš pirmo žvilgsnio patraukliausias Jebentos Abeles iš Latvijos kūrinys "Nendrės", įstabus Rebekos Bruder laivo vaizdinys kūrinyje "Belaukiant", Natašos Marinochos "Prie vandens", Vidmanto Jažausko "Zarasų erdvės", Virginijaus Sutkaus, Ausmos Bankauskaitė ir Skaidros Savickas modernizmas bei realistiškai nutapyti Irinos Gresik, Alvydo Stausko, Jurgos Augustaitytės, Algirdo Gaižausko, Tatjanos Astafjevos, Vilmos Vasdiliauskaitės ir dailininkės iš Latvijos Madaros Neikenos bei Tatos Tarasovos iš Rusijos darbai. Ežerų pasaulio vaizdinių paroda Svėdasų meno galerijoje veiks iki lapkričio 27 - ios. 

Raimondas Guobis


Autoriaus nuotr.
Zarasai
"Nendrės". Jebenta Abele(Latvija)
"Belaukiant" .Rebeka Bruder
Ežero svidenimas pagal Jurgą Augustaitytę