į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Raimondo GUOBIO puslapis
Po rinkimų sekmadienio

Kovo 17 - ios sekmadienį visoje Lietuvoje vyko tiesioginių mero rinkimų antrasis turas, tarp pirmųjų ryškia persvara tapusių merų jauniausioji šalies merė, 32 metų "valstiečių" atstovė Ausma Miškinienė Lazdijuose bei mūsų rajaono naujasis vadovas, Tėvynės sąjungos kandidatas Sigutis Obelevičius. 

 

Buvęs meras Kęstutis Tubis, nors jam pareikšti kaltinimai prekyba poveikiu, o bylos lemtis neaiški surinko neįtikėtinai daug, net 35 nuošimčius visų rinkėjų balsų, Svėdasų miestelio apylinkės rinkėjai buvo tarp labiausiai jį palaikančiųjų.


S. Obelevičius laimėjo daugumo apylinkių ir surinkęs net 65 nuošimčius balsų dvigubai aplenkė savo varžovą. Didžiausia sėkmė nugalėtoją lydėjo Traupyje - 85 nuošimčiai, Surdegyje, Mačionyse po 83, Šeriuose - 80,9, Staškūniškyje, Elmoje, Kurkliuose, Levaniškiuose, Debeikiuose, Katlėriuose virš 70, ne ką mažiau surinko ir Anykščių miesto apylinkėse. 


Tikriausia Kęstučio Tubio citadele tapo Troškūnų, Andrioniškio, Viešintų trikampis bei Svėdasai. Svėdasiškiai buvo vieni iš labiausiai palaikančių buvusį merą - virš 60 nuošimčių. Kas lėmė tokį pasitikėjimą? Matyt nepasitikėjimas Lietuvos teisėtvarka, nors kaltina STT vis vien nekaltas, bei sesers Danutės, giminaičių bei bičiulių įtaka ir betarpiškas bendravimas su daugybe svėdasiškių. Nežinau ar balsavo už Kęstutį Butėnuose, nes pažado pagelbėti uždengti naują bendruomenės namų stogą taip ir neišpildė. Per ketverius metus nesuspėjo...


Auleliuse laimėjo S. Obelevičius - 56,6, Vaitkūnuose  - 62,1 nuošimčius balsų.
Kad K. Kęstučio komitetas pateks į valdančiųjų koalicija mažai tikėtina, tad matyt palengva sunyks. Dėl politinės ateities didžiausios reikšmės turės bylos eiga.Tarpuvaldžiu atsiveria puiki galimybė bandyti tapti Viešintų seniūnu, įrodyti savo siekį dirbti savo kraštui ir šiek tiek mažesnėse pareigose.


Valdančiosios daugumos gretose greičiausiai pamatysime visas komitetui oponavusias partijas, matyt prie didžiojo trejeto prisišlies ir vienišas darbiečių atstovas. Tikėtina, kad rajono administravimą teks atiduoti socialdemokratams, tiksliau jų atstovui, ūkiškam politikos vilkui Donatui Krikštaponiui, matyt teks darbuotis ir su nelabai mėgiamais liberalais, tad jiems turėtų tekti nors vieno patarėjo ar vicemero postas, į tas pačias kėdes pretenduos ir valstiečiai.

 

Gal būt atsakinguose postuose norės save išbandyti jaunesni politikai? Kaip pavyks surasti tinkamus tarnautojus, pasidalyti valdžios svirtimis ir provincijoje visai neblogą atlyginimą garantuojančiomis  "taburetėmis" dar nežinia? Tik reikės nepamiršti, kad valdžia tai ir didžiulė atsakomybė. Nelengva bus spręsti vis gilėjančias nedarbo, visuomenės senėjimo, stambesnių investicijų stygiaus bei kitas problemas. Tačiau, kaip sakoma: kiekviena valdžia nuo Dievo.
                                                                    Raimondas Guobis