į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Raimondo GUOBIO puslapis
2017-02-28. Reportažas nuo Alaušo ledo


Saulėta popietė, nendres gal tik vos vos judina švelnus vėjelis, nešalta, galima būti be pirštinių, spinduliai ir šildo ir jaukią nuotaiką kelia. Gręžia eketes, kiti visokių įtaisų įtaisėlių prisidėję meškerikės reikiamu kampu padėjusios žuveles vilioja.


Šiemet nekimba, labai nekimba. Niekas didesniais laimikiais nesigiria, nors apie sausio vidurį ant Alaušo buvo žvejai sugavę didelių ešerių - buvę ir 300 - 500 gramų, o štai Valdas Tutkus sakė net 800 gramų svorio stambuolį išvilkęs. Raudonai tamsus, tikriausias gražuolis su karališka ketera ant nugaros buvęs.
Gediminas Juknevičius gręžia eketę. Sakosi tik atėjęs, tik trečią sykį grąžtą vikriai suka, pilasi ledas su sniegu ir geležtę į ežero vandenį niurktelį. Kokio storio ledas. Na, čia tai gerokai storesnis negu 30 centimetrų. Jau nebaisu - neįlūši, bet reikia saugotis nepargriūti, nes labai slidu.


Gintas Dabrega nedideles žuveles traukia. Jis universaliu masalu tirštai raudonos spalvos kirmėlaitėmis uodo trūkio lervos vilioja. ir visai nesvarbu: ar karšis ar ešerys ar kuojikė užkibs. ant ledo gulė kelios nedidelės žuvikės, o Gintas prisimerkęs sugrąžiną intrigą, sėkmingo žvejo balsu prataria, kad jau buvę du geri kibimai du kartus užkibę kilograminiai ešeriai, tik jų ištraukti nepavyko, kažkaip nuo kabliuko nusprūdę.

 

Nors nuolat gandai miestelyje sklando, kad tas ar anas didelių kuojų sugavo, bet paklaustas dažniausiai nepatvirtino - sugavęs šį tą bet ne tiek kiek tikėjosi - prastoki šiemet metai. Na gal labiau pavasariop daugiau ir didesnių žuvų pavyks sužvejoti.

 Raimondas Guobis

 

Autoriaus nuotr.
Žvejybos aistros magnetizmas - saulėta vasario popietė ant Alaušo ežero ledo
Tik atėjęs: dar tik trečią eketę gręžia Vytautas Juknevičius
Gintas Dabrega mėgaujasi - traukia žuveles
Štai jos, nors mažos, bet gardžios žuvelės
Su trenksmu skilęs ežero ledas