į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Raimondo GUOBIO puslapis
2016-05-05. Gausi briedžiukų dovana

Saulėtos dienos ir pavasarinio miško dovana - kalnas egzotiškų briedžiukų  Autoriaus nuotr.

 

Pirmąją gegužės diena netolimo Svėdasams kaimo pamiškėje įsikūrusio vienkiemio gyventoją Motinos dienos proga aplankę, pasveikinę giminaičiai sumanė motulės automobiliuką sodžiaus keliukais " pramankštinti" ir savame, gerai žinomame miške pirmųjų pavasario grybų paieškoti. 

 

Po valandėlės sugrįžusių veidai iš nuostabaus pasitenkinimo švytėjo, nes iš bagažinės išvilko didžiulį kalną į austą lovatiesę supiltų briedžiukų. Bus gal du krepšiai ar trys kibirai. Ir visi tokie dideli, pirmapradiškai dailūs, girių karaliui - briedžiu būdingu švelniu rusvumu švytintys. Svečių būrys, tai jie didžią dalį miško gardybių išsivežė. Paliko ir motinėlei nemenką krūvelę, o atsisveikindami vis kartojo. tik žiūrėk, motinėle, du kartus išvirk tuos egzotiškus grybus. Tik tada valgyk...

 

Juk tai ne tik maistas, bet ir vaistas, ne tik gardybė išsiilgtoji, bet ir karališkai taurus patiekalas. Išdundėjo į tolimą netolimą kelelį vaikus, anūkus išlydėjusi senoji gudriai nusišypsojo ir pratarė" " Kiek kartų mes briedžikų surasdavom, tai juos vieną kartą išvirdavom, valgydavom ir niekad jokio blogumo nejautėm..."

Raimondas Guobis