į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
NAUJIENOS
2021-04-23. PANORAMA

 

Panorama

 

 Kur dingo 20 vagonų apsaugos nuo kovid priemonių? Teigiama, kad priemonės dingo dar pernai, bet valdantiesiems dašilo tik šiemet, kai sniegas nutirpo. Jeigu priemonės dingo, kodėl SAM tik po pusės metų susizgribo. Jeigu nedingo, kaip yra vedama apskaita? Abu atvejai reikalauja išsamesnio situacijos tyrimo ir SAM valdininkų galvos rentgeno nuotraukos su privaloma psichiatro konsultacija. Kodėl Dulkys apie tai kalba tik šiandien? Veryga kažką atsimena kaip per rūką, bet ne viską. Pasiekė priemonės Lietuvą ar ne pasiekė? Tokie klausimai kyla tik valdiškoms įstaigoms, kurios po kilimu pasirengę padalinti dar 2 milijardus eurų, o paskui svarstys – gavo ar negavo tuos pinigus.
 
Lietuvoje jau veikia lauko kavinės. Kodėl dabar, kai virusas vėl ant bangos? Ekspertai vargu ar galėtų tai paaiškinti. Tai gali paaiškinti tik politikai, kurie iki šiol dievagojosi kad remiasi ekspertų išvadomis. Premjerė ragina būti budriais ir nepasikliauti politikų sprendimais. Žmonės nuo pat ankstyvo ryto renkasi į kavines, kaip į bažnyčią. Už poliarinio rato kavines buvo galima atidaryti jau senai – Lietuvoje balandžio pabaigoje. Žmonės džiūgauja – noriai dalinasi viruso atmainomis.

 

Pasiskiepiję ir persirgę jau gali lankyti artimuosius. Jiems šis lankymas manoma jau nekelia pavojaus, o nepasiskiepiją gali kaltinti tik patys save. Likus mėnesiui iki mokslo metų pabaigos vyriausybė nusprendė išplatinti virusą per mokinius. Mokiniams šis mėnuo vargu ar kompensuos prarastus dvejus mokslo metus, bet vyriausybė užsidės riebų pliusą.
 
Rusija nuo Ukrainos sienos atitraukia kariuomenę – tikslas pasiektas, Rusijai pavyko nukreipti Vakarų dėmesį nuo tikrųjų tikslų. Čekija toliau spaudžia Rusiją. Siunčia diplomatus – šnipus namo. Rusijai bus nelengva – ji neturi diplomatų ne šnipų, nors visą juodą darbą nudirba tik du Rusijos šnipai, kuriuos visas pasaulis gerai pažįsta. Net Gabrielius įsiminė šiuos du asmenis. Gera diplomatinio darbo pradžia.
Rusijos šnipas Volkovas apsimetė ne tuo Volkovu. Pavilionis iš po vakar, neatskyrė tikro Volkovo nuo netikro. Priėmė už tikrą pinigą. Spjaudėsi lyg būtų gurkštelėjęs praskiesto viskio.
 
ES turi viziją dėl minimalios algos. Lietuva irgi turi tokia viziją. Pavyzdžiui Kubilius žino, kokios turi būti pensijos. Tiesa, jo supratimu, jos neprivalo būti orios. Danija neturi minimalios algos suopračio. Lietuvai dėl to problemų nekyla. Finansų ministrė pridurtų - ES liepė slėpti, kokia bus minimali alga.
Lietuvos Seime skinasi kelią šiukšlintojų baudimo sugriežtinimo įstatymas. Atims ne tik šiukšles, bet ir automobilį. Reikia šiukšlintojus čipuoti ir utilizuoti. Jei bausti tai bausti. Istorikas Bubnys atkurs genocido prestižą, kurį anot jo sumenkino ankstesnis vadovas.
 
Ko Panorama nepasakė:
 
Lukašenką Putinas pagaliau įspraudė į kampą. Jis atvyko į Maskvą tartis dėl stogo. Jam reikia užtarėjo, kuris garantuotų nebaudžiamą Baltarusijos žmonių išnaudojimą ir sodinimą į kalėjimus. Putinas stogą užtikrins. Tiesa, reikės kartą kitą viešai palaižyti Putino batų padus. Kaina Lukašenkai įkandama ir priimtina.
 
Seimo narių kūnus tirs medikai – ieškos antikūnų. Yra požymių, kad kai kurie politikai tūri daug kūnų kuriuos reikia maitinti ir išlaikyti. Turi ir tikrai ne vieną tapatybę ir sąmonės srautą.
Jonas Balčiūnas