į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
DAUJOČIAI
2016-02-12. Žiema žiema bėk iš kiemo...

Daujočiuose, Užgavėnių dieną nežinia iš kur atsirado pilnos gatvės keistai apsirėdžiusių „atvykėlių“, kurie labai mandagiai, su gera energija ir didžiuliu triukšmu pradėjo siūlyti įvairias paslaugas. Siūlėsi išburti palankią ateitį, linkėdami sveikatos ir kiekvienam kuo greičiau sulaukti pavasario. To ir vyriausi kaimo gyventojai nelabai mena- atvykėliai aplankė kiekvieną, kurioje kas nors yra gyvas, sodybą. Ir visur buvo svetingai priimti.

 

Kaimo žmonės, demonstruodami savo gerą širdį persirengėlius pavaišino ne tik tradiciniais Užgavėnių blynais, karšta arbata ir dar kai kuo...Atsigaivinę atvykėliai priminė, kad geriausiai sveikatą veikia bendra naudinga veikla ir pakvietė susirinkti išvaryti nusibodusios Žiemos. Dar priminė, kad žiemos išvarymą labiausiai simbolizuoja Morės sudeginimas. Aplankę visus gyventojus, prisivaišinę blynais, persirengėliai patraukė į Daujočių bendruomenės namų kiemelį ir kartu su Daujočių bendruomene toliau šventė Užgavėnes, šoko, dainavo, stebėjo Lašininio ir Kanapinio kovą.

 

Kova buvo tokia arši, kad į ją įsitraukė net ir dalis susirinkusių. Aplinkui sukosi ir gražiosios čigonėlės, ir blondinėlės, ir dar nežinia kokie, bet gražūs ir nuostabūs šventės dalyviai. Kiemelyje pakvipus blynams, kuriuos kepė šauniausios Daujočių šeimininkės, visi sukruto juos ragauti. Atsidėkodami visi dalyvaujantys, nuo mažiausio iki didžiausio susikabinę rankomis, skambant trankiai muzikai suko ratelius ir žaidė įvairius žaidimus. Tame tarpe sudegino Morę su visomis praėjusių metų gyvenimo negerovėmis. Išsidūkę ir išviję žiemą lauk, persirengėliai grįžo namo. Su viltimi, kad žiema išvyta ne tik iš Daujočių, bet ir iš nemažos dalies žmonių širdžių.