į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
BIBLIOTEKA
2016-11-03. Susitikimas su J. Danilavičiumi

Spalio 29 d. Svėdasų bibliotekoje vyko susitikimas su moksliniu pedagogu, logopedu ekspertu, publicistu, knygų autoriumi, T. Mikeliūnaitės kultūros premijos laureatu - J. Danilavičiumi. Šis žmogus darbui paskyrė 61 – vienerius gyvenimo metus, iš jų 30 metų dirbo Aulelių specialiosios internatinės mokyklos direktoriaus pavaduotoju, vėliau Aulelių globos namų logopedu ekspertu. Jis išleido 52 knygas , parašė 200 straipsnių, laisvalaikiu renka liaudies pedagogikos išmintį, sukūrė 4 mėgėjiškus kino filmus.

 

Renginį pradėjo Aulelių vaikų folklorinė grupė, vadovaujama Sigutės Kovienės. Vaikai dainavo lietuvių liaudies dainas pritardami kanklėmis, dūdelėmis, akordeonu . Autorius įdomiai apžvelgė savo biografiją, nueitą kūrybinį kelią , pasidžiaugė puikia sveikata. Pristatė savo naujausią knygą - „Mažasis elementorius“ 2016 m. papildytą nauju tiražu. Ši knyga vaikams, supažindinanti su lietuvių kalbos raidėmis, populiari ne tik Lietuvoje, bet ir Amerikoje. Anūkė Elena paskaitė ištrauką iš S. Nėries kūrybos.

 

Tą dieną autorius šventė ir savo gimtadienį. Nuoširdžius sveikinimo žodžius tarė E.Bublienė, seniūnas V.Neniškis, mokyt. I.Guobienė, jo vaikai. Renginys neprailgo, mat svečias moka sudominti ir mažą, ir jauną, ir seną. Mes palinkėjome parašyti dar ne vieną knygą, išlikti kūrybiškam, jaunam ir energingam. Pedagogas visą gyvenimą paskyrė vaikams, tad ir paskutinė renginio daina nuskambėjo atliekama Aulelių vaikų folklorinės grupės.

Bibliotekininkės Asta ir Dalia