į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
BIBLIOTEKA
2016-03-16. „Šypsenėlė“ Vilniuje

Gražų, saulėtą, kovo 13-sios rytą, Svėdasų bibliotekos „Šypsenėlė“ klubo vaikai, pakiliai nusiteikę išvyko į ekskursiją po Vilnių.

 

Pirmiausiai aplankėme memorialą 1991 m. sausio tryliktosios įvykiams atminti, tada kilome į Televizijos bokšte esančią apžvalgos aikštelę „Paukščių taką“, įsikūrusią 165 metrų aukštyje. Prieš akis atsivėrė nerealus vaizdas iš paukščio skrydžio. Kadangi buvo giedra, matėsi ne tik Vilniaus miestas ir jo apylinkės, bet ir Elektrėnų kaminai, kurie yra maždaug už 50 kilometrų nuo sostinės.

Pasigrožėję žaliomis Vilniaus apylinkėmis, toliau, keliavome į senamiestyje esantį Bernardinų sodą. Vaikai negalėjo atsidžiaugti žaidimų aikštele, tik gaila, kad pritrūko laiko ilgiau joje pabūti.

 

Na ir mūsų kelionės tikslas - Jaunimo teatro spektaklis „Raganiukė“. Įspūdingi šviesos efektai, šiurpą kelianti muzika ir kostiumai, profesionali aktorių vaidyba, didelį įspūdį paliko ne tik vaikams, bet ir suaugusiems. Labai pavargę, bet geros nuotaikos laimingai grįžome namo.

 

Labai dėkojame rėmėjai VŠĮ „Atvertos langinės“ bei L. ir S. Didžiulių Viešosios bibliotekos vairuotojui, kuris visą kelionę buvo labai kantrus ir geranoriškas.