į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
BENDRUOMENĖ
2016-11-25. Įkurta saugios kaimynystės grupė

2016 m. lapkričio 23 d. vakare Svėdasų bendruomenės namuose įvyko Saugios kaimynystės grupių kūrimo susirinkimas. Apie saugią kaimynystę, jos naudą bei organizavimo žingsnius svėdasiškiams papasakojo Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Anykščių rajono policijos komisariato Prevencijos poskyrio pareigūnai Rūta Avižaitė ir Rolandas Raščius.

 

Steigiamoms saugios kaimynystės grupėms buvo išdalintos lentelės su "Saugios kaimynystės" judėjimo logotipu, kurios bus pritvirtintos matomoje vietoje prie gyvenamųjų namų ar jų teritorijų. Susirinkime buvo įsteigtos 5-kių, J. Tumo - Vaižganto, Ežero, Mokyklos, Moliakalnio ir Vilniaus, gatvių ar jų dalių saugios kaimynystės grupės. Pareigūnai labai geranoriškai pasižadėjo visais įmanomais būdais bendradarbiauti su šių grupių vadovais, palaikyti bei konsultuoti juos.

 

Svečiai, naujiems kaimynykščiams, padalino dovanų - bloknotus užrašams su šūkiu "Saugią aplinką kurkime kartu". Dovaną juokaudami pristatė: "kad turėtumėte kur užsirašyti savo kaimynų telefonų numerius". Pareigūnė Rūta Avižaitė dar papasakojo apie šiuo metu vykstančią policijos reformą, padėjo gyventojams suprasti naujai kuriamos struktūros teigiamas puses ir komunikavimo galimybes. Ačiū pareigūnams už parodytą dėmesį bei dovanas.


Įvykęs susirinkimas ir jo metu įkurtos saugios kaimynystės grupės, nėra baigtinis procesas. Visi, kas nori prisijungti prie šio judėjimo, pašom kreiptis į Svėdasų bendruomenę, padėsime ir Jūsų gatvėje ar kaime įsteigti tokią grupę, pasidalinsime jau turima informacija. Prisijunkite, nes tikrai saugią aplinką sau ir savo artimiesiems galime sukurti tik veikdami kartu.


Saugios kaimynystės grupių kūrimas Svėdasų miestelyje - tai Svėdasų bendruomenės vykdomo projekto „Viešas gėris – aukščiausias įstatymas. (Ciceronas)“, veikla. Projektą finansuoja Anykščių rajono savivaldybė.

 

Svėdasų bendruomenės tarybos pirmininkė
Virginija Valikonytė