į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
BENDRUOMENĖ
2016-10-17. Talentų konkursas

Svėdasų bendruomenė, vykdydama jaunimo renginiams skirtą projektą „Gyventi – reiškia veikti (A. Fransas)”, finansuojamą LR žemės ūkio ministerijos, 2016 m. spalio 16 d. organizavo Talentų konkursą, kuris vyko Svėdasų miestelio tradicinės rudens šventės "Derliaus kraitė" metu.

 

Šventė prasidėjo nuo mugės, kurioje Svėdasų bendruomenė irgi siūlė įsigyti bendruomenės narių įvairiuose mokymuose sukurtų gaminių. 
Talentų konkurso svarbiausias tikslas - suteikti jauniems žmonėms galimybę išbandyti profesionalų scenos apšvietimą ir įgarsinimą bei padėti atskleisti meninius sugebėjimus. 


Konkurse dalyvavo daugiau nė 30 įvairaus amžiaus vaikų ir jaunimo. Koncertiniai numeriai - pačių įvairiausių žanrų. O svarbiausia - visų nuotaika pakylėta. 


Atlikėjus vertino garbinga ir griežta komisija: Seimo narys S. Jovaiša, dainų autorė, atlikėja S. Veršelytė, Anykščių kultūros centro muzikos vadovė J. Baldauskienė. Ačiū jiems.


Sceną "apšildė" vyresnieji Svėdasų krašto menininkai ir svečiai: R. Lapienienė, K. Dilienė, AKC Svėdasų skyriaus liaudiškos muzikos ansamblis, A. Baronas, S. Veršelytė, U. Jovaišaitė. Po jų prasidėjo talentų konkursas. 14 koncertinių numerių! Laikas, Svėdasų žiūrovų salėje, sustojo! Liko tik džiugesys ir geros geros emocijos!


Kol žiuri komisija skaičiavo balus, žiūrovus linksmino Zarasų krašto kapela "Čir vir vyrai".
Šiame konkurse visi dalyviai tapo nugalėtojais: kas nugalėjo scenos baimę, kas jaudulį, kas išdrįso pasakyti "Aš galiu". Laimėjo visi! Žiuri sprendimu III vietą, diplomą, graviruotą atmintuką ir 3D spausdintuvu pagamintą prizą su įrašu "Talentas", laimėjo Brigita Lideikytė ir Gabrielė Banytė. II-ąją vietą laimėjo Aulelių vaikų globos namų vaikų muzikinė grupė, o I-ąją vietą iškovojo Vasarė Budreikaitė. Sveikiname visus! 


Ačiū mokytojoms padėjusioms ruoštis konkursui K. Dilienei, S. Kovienei ir J. Gutmanienei, kuriai organizatorė pamiršo padėkoti renginio metu. Labai atsiprašau ir dar kartą tariu ačiū.


Ačiū visiems pagalbininkams, kurių nesimatė, bet kurių rankomis buvo nudirbti didžiuliai darbai. Už skanius sumuštinius, puošnų stalą ir karštą kavą ačiū A. Tuskienei, D. Andrijauskienei ir J. Andrijauskaitei. Už sklandų renginio pravedimą ačiū J. Kutkienei. Už atlikėjų įgarsinimą ir apšvietimą ačiū asociacijai "Anykščių šventės" ir jos vadovui A. Falkauskui. Ačiū padėjėjoms - savanorėms.

 

Ačiū bendruomenės pirmininkei A. Fjellbirkeland už jos nematomą darbą. Ačiū partneriams Svėdasų J. Tumo -Vaižganto gimnazijai, Aulelių vaikų globos namams, AKC Svėdasų skyriui. Ačiū mamoms ir tėčiams už išaugintus nuostabius vaikus. Ačiū visiems dalyviams už pasitikėjimą ir drąsą. Ačiū žiūrovams už aplodismentus ir buvimą kartu, nes be Jūsų renginys būtų liūdnas. Ačiū visiems visiems prisidėjusiems ir buvusiems kartu, nes kartu mes jėga! 


Svėdasų bendruomenės tarybos pirmininkė V. Valikonytė