į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
BENDRUOMENĖ
2016-01-23. Proto kovų fronte

Tai ar jau žinote kas laimėjo Protų mūšio pirmąjį turą? Viskas buvo taip: Pirmąjį ratą, surinkę 32 taškus, laimėjo svėdasiškių „sunkosios artilerijos” komanda - „Plikbajoriai”, aplenkę anykštėnų „Nikę” 3-mis taškais. 


Po pertraukėlės, prasidėjo antrojo rato kovos. Sunku žodžiais nupasakoti kas dėjosi žadimo salėje... degančios akys, azartas, ryžtas, netylančios diskusijos, džiaugsmo griausmai, plojimai, draugiški apsikeitimai replikomis ir vėl juokas, juokas, juokas ir gera gera nuotaika... Laikas tiesiog akyse tirpo, o žaidėjai vis prašė dar užduočių. Pasibaigus antram ratui „Nikė” lenkė „Plikbajorius” 2 taškais: 27:25. 


Prieš trečiąjį ratą žaidėjai atsisakė pertraukos ir vis didindami tempą žaidė toliau. 
Neslėpsiu: ne viskas sekėsi puikiai. Truputį prisvilo blynas, nelabai vykusiai paruošėme vieną 3-o rato užduotį, žaidėjai jos nesuprato, bet atleido mums, nuotaikos nesugedo. 


Įdomus trečiojo rato rezultatas: visos komandos surinko po 4-is taškus, vienintelė anykštėnų „Nikė” – 6-is.
Prieš 4-tąjį ratą pertraukos irgi nebuvo. Šio rato rezultatas pasikeitė: Lyderiais tapo „Rubino” komanda, surinkusi 6 taškus, „Nikė” iškovojo – 5. 


Stulbinantis viso turnyro rezultatas – neliko pralaimėjusųjų! 
Dvi komandos, „Žalčio Vyžo” ir „Nepatyrę”, surinkę po 31 tašką, žaidimą baigė lygiosiomis. „Kiekvienas už save” surinko 34 taškus, „Daujočiai” – 39, „Rubinas” – surinko 51 tašką ir užėmė trečiąją vietą, antri liko Svėdasų „Plikbajoriai” surinkę 65 taškus ir tik 2 taškais nusileidę pirmąją vietą iškovojusiems anykštėnams „Nikės” komandai, kuri galutinėje įskaitoje surinko 67 taškus.
Perfrazuojant Benediktą Vanagą sakau: žaidimas baigėsi, prasideda žaidimas. 


Kitas turas po savaitės, sausio 29 d. (penktadienį) 19 val. kavinėje „Pas Gedą”. Šį kartą žaidėjų lauks individualios rungtys. Iš tikrųjų teks kautis kiekvienam už save. Jau užsiregistravo 18 žaidėjų. Norintys dalyvauti, skubėkite regisrtuotis tel. Nr.: 861310696. Drąsiai junkitės prie Gudročių, nes su kuo sutapsi, toks ir pats tapsi, sako liaudies išmintis.


Man teko garbė ir atsakomybė padėti Valentinui Skaržauskui vesti žaidimą, esu jam ir jo žmonai, Ritai Skaržauskienei, šio žaidimo sekretorei, labai dėkinga už pasitikėjimą ir puikiai praleistą laiką. 
Ačiū visiems už pasitikėjimą ir tikėjimą, ačiū už šiltą buvimą kartu ir už daug daug daug prigamintos džiaugsmo energijos. 
Su pagarba ir meile visiems ir kiekvienam


Virginija Valikonytė