į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
BENDRUOMENĖ
2015-11-18. Svėdasų bendruomenė viščiukus skaičiuoja rudenį

 

Ruduo - derliaus metas. Ir ne tik gamtos gėrybių apyskaitą žmonės rudenį daro, šiuo metu dauguma suveda ir visų metų nuveiktų darbų rezultatus.

 

Štai ir asociacija „Svėdasų bendruomenė“ 2015 m. lapkričio 15 d. susirinko į visuotinį narių susirinkimą suskaičiuoti savo „viščiukų“. Susirinkimas buvo neeilinis, nes baigėsi bendruomenės pirmininkės Astos Fjellbirkeland kadencija ir bendruomenė turėjo išsirinkti naują pirmininkę ir tarybą.

 

Asociacija „Svėdasų bendruomenė“ šiuo metu vienija 81 Svėdasų miestelyje ir jo apylinkėse gyvenantį aktyvų bendruomenės narį (aktyvus narys - tai nario mokestį už einamuosius metus susimokėjęs bendruomenės narys, turintis balso teisę). Į visuotinį susirinkimą atvyko 45 nariai ir 1 svečias.

 

Pagrindinis klausimas – naujo pirmininko ir tarybos rinkimai. Susirinkimą pradėjo Svėdasų bendruomenės pirmininkė A. Fjellbirkeland metiniu pranešimu – ataskaita. Po to savo ataskaitas pristatė bendruomenės finansininkė  Jolita Budreikienė ir revizijos komisijos pirmininkas Egidijus Matiukas.

 

Džiugu, kad svėdasiškiai labai atkuto, suaktyvėjo. Šiais metais bendruomenė laimėjo ir vykdo 5 projektus: „Atverkime duris skaitmeninėms technologijoms“, finansuojamą Anykščių rajono savivaldybės, „Patalpų pritaikymas visuomenės poreikiams“ - iš Europos Žemės ūkio fondo kaimo plėtrai skirtų lėšų, „Žmogiškųjų išteklių lobynas“, finansuojamaą iš suaugusiųjų švietimo programos Erasmus +, „Poilsiavietės prie Alaušo ežero įrengimas“, remiamą Žemės ūkio ministerijos ES fondo , ir „Bendravime mūsų stiprybė“ – finansuojamą Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos lėšomis.

Veiklų –  aibė, užmtumas – milžiniškas, žmonių aktyvumas – stebinantis, pasiekti rezultatai – džiuginantys, o organizatorių ir projekto koordinatorių atsidavimas – pasiaukojantis! Kaip pavyzdį norisi paminėti tik vieną mažyti epizodą iš šiuo metu vykstančių veiklų: ar galite patikėti, kad šiuo metu Svėdasų miestelyje beveik 40 suaugusių žmonių vakarais mokosi anglų kalbos? O tai vyksta! Trys grupės tris kartus per savaitę kremta anglų kalbos žinias. Ir visa tai bendruomenės pirmininkės ir aktyvistų dėka.

 

Tad ar verta stebėtis, kad visuotinis bendruomenės narių susirinkimas Astą Fjellbirkeland vienbalsiai išrinko bendruomenės pirmininke naujai, ketverių metų kadencijai. Į bendruomenės tarybą buvo pasiūlyta 10 aktyviausių žmonių. Išrinkti 7, kurie į pirmąjį savo posėdį rinksis jau šią savaitę.

 

Viso susirinkimo metu vyravo džiugi, kiek jaudinanti susitelkimo ir vienybės nuotaika. Buvo aptariami einamieji klausimai, keliamos naujos problemos, kartu ieškoma sprendimo būdų, tariamasi, diskutuojama ir viso darbo metu nė vieno snaudžiančio, žiovaujančio ar nuobodžiaujančio! Viskas susitelkus, konstruktyviai, iš esmės. Taip, kaip ir turi būti tarp bendrai gyvenančių, bendra BŪTĮ kuriančių draugų ir kaimynų.

 

Šai tokie mes esame Svėdasuose! Kviečiame prie mūsų prisijungti visus norinčius! Pažadame - nenuobodžiausite, juk mes išsikėlėme uždavinį: „Išmaniai, žaliai, inovatyviai, sveikai... gyventi“. Šiomis kryptimis ir darbsime artimiausius ketverius metus.

Asociacijos „Svėdasų bendruomenė“ tarybos narė

Virginija Valikonytė



Susisiekite su mumis!

Vardas:*
Vardas:*
Įmonė:
El. paštas:*
Telefonas:
* Privalomi laukai
Siųsti