į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
BENDRUOMENĖ
2015-11-15. Bendruomenės susirinkimas

Šiandien kultūros centre įvyko Svėdasų bendruomenės susirinkimas. Jame dalyvavo 78 šios organizacijos nariai bei seniūnas Valentinas Neniškis. Šiuo metu bendruomenė vienija per šimtą svėdasiškių.

 

Bendruomenės pirmininkė Asta Fjellbirkeland susirinkimą pradėjo gera naujiena: bendrajame rajono plėtros plane Svėdasai įtraukti kaip vietovė, kurioje tikslinga plėtoti kurortinę bei turistinę, veiklą. Prie šio statuso įteisinimo daug prisidėjo rajono tarybos narys svėdasiškis Donatas Tuska. Beje, bendruomenės veiklos strategijoje Svėdasų tinkamumas turistinei ir poilsio veiklai buvo akcentuojamas kaip stiprybė.

 

Tiesa, kaip pagrindines miestelio silpnybes pirmininkė įvardino institucijų ir nevyriausybinių organizacijų uždarumą, nenorą bendradarbiauti, o taip pat gana didelį gyventojų abejingumą. Kartu ji pastebėjo, kad šioje situacijoje galima pastebėti ir kai kurių teigiamų poslinkų.

Pirmininkė supažindino susirinkimo dalyvius su nuveiktais darbais. Svėdasiškiai vienbalsiai pritarė ataskaitai ir perrinko ją sekančiai kadencijai, kad galėtų užbaigti pradėtus projektus, kurių vykdyme jau yra įgijusi patirtį.

 

Buvo atnaujinta ir bendruomenės tarybos sudėtis.  Plačiau su susirinkimo dokumentais visuomenė bus supažindinta artimiausiu metu.

 


Komentarai


Aldona. Nereikia kaltinti kitų organizacijų už nenorą bendradarbiaut. Tai nėra tiesa.

Pasiūliau asmeniškai pirmininkei bendradarbiauti ir pakviečiau į renginį. Pažadėjo atvykti, bet nei bendruomenės atstovo renginyje nebuvo, nei jokių žinių apie pasiūlytą bendrą naują renginį nesulaukiau. Kol bendruomenė neturėjo savo puslapio, apie bendruomenės veiklą visuomenę informuodavome per savo internetinę svetainę, deja ir AČIŪ niekas nepasakė.

O girdžiu pletkus, kad dviejų svetainių Svėdasams nereikia, „Baltojo balandžio“ svetainė turi užsidaryti. Noriu paklausti ar tai tiesa? Ir kodėl?

Pagarbiai svetainės savininkė A. Širvinskienė.


Administratorius. Jau prieš penkiolika metų teko susidurti su bendruomenės kūrimo klausimais, todėl norėčiau pareikšti keletą pastabėlių...

 

Tada buvo kitas laikmetis. Nebuvo patirties, nebuvo informacijos. Prie interneto galima buvo prieiti tik pas Zenoną arba Anykščiuose, ir tai tik kokiam pusvalandžiui. Pirmiausia norėjom išaiškinti liaudžiai, kodėl mums reikia jungtis. Tada bendruomenę supratome kaip visuomeninių organizacijų sąjungą. Net penkios miestelio nevyriausybinės organizacijos pasirašė koalicinę sutartį.

 

Idėją palaikė ir biblioteka, kurioje rinkdavomės, pakol išsinuomavom savo būstinei namuką prie seniūnijos. Bibliotekai talkinant, pradėjome leisti laikraštukus, Zenonas kūrė internetinę svetainę. Sekėsi neblogai, bet už nugarų kai kas agitavo, kad neiti į tą bendruomenę ir padarė viską, kad tik ši neperimtų mokyklos bendrabučio bendruomenės reikmėms. Deja atrodo, kad ir dabar neapsieinama be kai kurių užkulisinių intrigų. Sužinoję, kad naujuose bendruomenės namuose nebus vietos šarvojimui, sušneka, kad ten bus „elito klubas“...

 

Tuometinės mūsų veikos šūkis buvo paprastas ir aiškus - „Šviestis ir šviesti“. Dabartinės bendruomenės devizas sudėtingesnis - „Išmaniai, žaliai, inovatyviai, sveikai... gyvename!“ Plačiosioms masėms jis sunkokai suprantamas, todėl prašosi platesnio išaiškinimo.

 

Dėl svetainių. Nemanau, kad kas siektų išstumti svedasai.info svetainę kaip konkurentę, nes nei viena, nei kita neneša pelno, o reikalauja nemažų išlaikymo sąnaudų. Dirbant bendrai, nuostoliai bent būtų mažesni. Iki šiol bendruomenė buvo užsiėmusi projektais, būstinės remontu, strateginių proritetų ruošimu, tad paprasčiausiai negalėjo skirti pakankamai laiko informacijų ruošimui ir platinimui. Tikėtina, kad dabar, išrinkus į tarybą Raimondą Guobį, padėtis pasikeis. Bus plačiau nušviečiama bendruomenės veiklos kasdienybė ir paskalų sumažės.


Asta. Atsakau į komentarą.

Nereikia kaltinti kitų organizacijų už nenorą bendradarbiaut. Tai nėra tiesa. Mes turėjome mintyje tikrai ne "Baltojo balandžio" organizaciją. Nepriimkite to asmeniškai. Gal būt mes prasilenkėme su renginiais, bet tai nereiškia, kad mūsų organizacijos turi prieštaravimų. Mes gerbiame visus , kurie dirba miestelio labui ir esame už tai dėkingi.

 

Pasiūliau asmeniškai pirmininkei bendradarbiauti ir pakviečiau į renginį. Pažadėjo atvykti, bet nei bendruomenės atstovo renginyje nebuvo, nei jokių žinių apie pasiūlytą bendrą naują renginį nesulaukiau. Ne visuose renginiuose spėjame sudalyvauti, turime ir asmeninį gyvenimą. Nemanau, kad nei vienas bendruomenės narys nesudalyvavo jūsų renginyje. Bendruomenė yra ne vienas žmogus.

 

Kol bendruomenė neturėjo savo puslapio, apie bendruomenės veiklą visuomenę informuodavome per savo internetinę svetainę, deja ir AČIŪ niekas nepasakė. Bendruomenė visuomet turėjo savo puslapį ir šiuo metu mes stengiamės viešinti informaciją apie bendruomenę visur kur yra galimybės. Dėkingi, kad jūsų svetainė talpina informaciją apie bendruomenės veiklą.

 

O girdžiu pletkus, kad dviejų svetainių Svėdasams nereikia, "Baltojo balandžio" svetainė turi užsidaryti. Noriu paklausti ar tai tiesa? Ir kodėl? "Baltojo balandžio" svetainė yra labai populiari tarp skaitytojų, o uždaryti mes neturime jokio intereso ir nelabai suprantu iš kur šios žinios. Jei yra galimybė, būtinai reikia išlaikyti abi svetaines.

Dėkoju, kad atsiuntėte savo el. paštą. Bus lengviau ateityje susisiekti. Svarbu, kad žiūrėtume viena kryptimi.

Pagarbiai,

Asta Fjellbirkeland
Svėdasų bendruomenės pirmininkė



Susisiekite su mumis!

Vardas:*
Vardas:*
Įmonė:
El. paštas:*
Telefonas:
* Privalomi laukai
Siųsti