į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
NAUJIENOS
Bendruomenės susirinkime

Sekmadienį į kultūros namų salėje vykusį Svėdasų bendruomenės susirinkimą sugužėjo visi tie, kurie yra neabejingi miestelio reikalams. Jie išklausė pirmininkės Astos Fjellbirkeland ataskaitą apie nuveiktus darbus. Reikia pastebėti, kad prieš metus atsinaujinusi bendruomenės  taryba sugebėjo sutelkti bendruomenę ir išjudėti iš sąstingio. Per paskutiniuosius metus organizacija nuveikė iš ties nemažai ir dar savo kasoje sukaupė apie tris tūkstančius litų.

 

Pavasarį bendruomenės nariai kartu gimnazijos moksleiviais dalyvavo švarinimosi akcijoje "Darom", vasarą šienavo ir tvarkė Alaušo ežero pakrantę, kurioje gausiausiai lankosi miestelėnai ir svečiai, organizavo miestelio apsodinimą gėlėmis.

Pravestas tradicinis tvarkingiausios – gražiausios sodybos konkursas. Išrinktas sodybų dešimtukas bei gražiausiai tvarkomas daugiabutis ir balkonas. Nugalėtojai apdovanoti knygomis „Svėdasai".

 

Bene daugiausisi dėmesio sulaukė ir daugiausia įspūdžių paliko rugpjūčio mėnesį įvykęs originalus pažintinis pramoginis renginys - varžybos „Pažink Svėdasus”. Pirmininkė pasidžiaugė, kad į kvietimą pasivaržyti susirinko net 11 komandų. Prie svėdasiškių prisijungė kaimynai iš Vaitkūnų, miestelio poilsiautojai, buvo sulaukta svečių iš Vilniaus, Kauno, net iš Londono ir Dublino.

 

Orientacinių varžybų dalyviai turėjo surasti 13 punktų, atlikti logines ir sportines užduotis. Prireikė ne tik fizinės ištvermės, bet ir gebėjimo atidžiai perskaityti informaciją apie Svėdasų istorinius ir kultūrinius objektus, iššifruoti užuominas apie kitą punktą. Sėkmingai finišavo visi 42 varžybų dalyviai. Organizatoriai numatę šį projektą tobulinti ir tęsti toliau.

Bendruomenė pagal panaudos sutartį išsinuomavo Svėdasų ambulatorijos buvusio vaikų skyriaus patalpas, kuriose įsikurti žada padėti ir savivaldybė.

 

Dabar bendruomenės sąrašuose yra 90 narių

Su detalesne bendruomenės veiklos ataskaita galite susipažinti čia