į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
NAUJIENOS
2021-10-07. BARONO VILAI - MINISTERIJOS PADĖKA IR SVEIKINIMAI

Lietuvos Respublikos ekonomikos ir inovacijų ministerija š. m. spalio 7 d. nuotoliniu būdu organizavo 7-ąjį Lietuvos turizmo forumą „Turizmas naująjį dešimtmetį: atsparus, darnus, skaitmeninis...“, kuris skirtas Pasaulinei turizmo dienai paminėti.

 

Forumo metu buvo pagerbti Lietuvos turizmui nusipelnę asmenys, kurie COVID-19 pandemiją priėmė kaip didelį išbandymą ir kaip naują galimybę: kurti, keistis, tobulėti, atsinaujinti, transformuoti veiklą. Šia proga, šiandien sodybos „Barono vila“ savininkė Rūta Baronienė priėmė Ekonomikos ir inovacijų ministerijos ministrės A. Armonaitės padėką ir sveikinimus.  

 

Sodyba „Barono vila“ dar 2019 m. pavasarį, prasidėjus pasaulinei pandemijai, tai priėmė kaip galimybę transformuoti savo veiklą, kuri, anot sodybos atstovų, leido išlikti Lietuvos kaimo turizmo žemėlapyje. 2019 m. paskelbto karantino metu išliko veiklos, kurios nebuvo draudžiamos, buvo leidžiama privataus poilsio, saviizoliacijos atskiruose nameliuose ar apartamentuose veikla, laikantis saugumo reikalavimų.

 

Todėl miesto žmonės, šeimos su vaikais važiavo į kaimo sodybą dirbti ir mokytis nuotoliniu būdu, ir sodybos personalas juos priimdavo bekontakčiu būdu, bendravo telefonu ir kompiuteriu, palikdavo raktus durų užraktuose ir draugiškai pasimojuodavo kieme.

 

Užsidarius atostogoms užsienyje, žmonės plūdo poilsiauti į sodybas, vilas, didžiausia paklausa buvo tarp privačių vilų ir namelių prie vandens. Daugėjo naujų iššūkių – teko transformuoti vilos virtuvės darbą – iš banketus aptarnaujančios įmonės „Barono vila“ tapo restoranu, teikiančiu pusryčius ir pilną dienos maitinimą svečiams.

 

Buvo performuota virtuvės personalo komanda, sukurtas meniu, kurio išskirtinis patiekalas yra Barono plovas.  Rugsėjo–lapkričio mėn. sodybos atstovai dalyvavo Lietuvos Respublikos Vyriausybės paskelbtoje priemonėje kartu su organizatoriumi VšĮ „Keliauk Lietuvoje“ – atostogos medikams.

 

Žiemą ir pavasarį veikla sustojo, o 2021 metų vasaros planai, perkelti renginiai vėl liko nežinioje. Įmonė išlaikė darbuotojus, kas galėjo, dirbo nuotoliniu būdu, valstybė gelbėjo ir kompensavo darbuotojams prastovas. 2021 liepą ir rugpjūtį veikla vėl atsigavo, visi vakcinavosi, įgijo daugiau drąsos, renginių ir poilsiautojų užteko visam sezonui.

 

Mintis sukurti sveikatinimo pirčių centrą sukosi jau keli metai iki pandemijos. Prasidėjus pirmai ir antrai COVID-19 bangai, SPA ir pirčių paslaugos buvo draudžiamos, vėliau buvo leista veikti su apribojimais, tik privačiam kelių asmenų ir šeimos poilsiui. 2021 m. pavasarį, ekstremalios situacijos Lietuvoje sąlygomis, sodyboje duris atvėrė naujas, nedidelis ir jaukus Miško SPA kompleksas šalia miško.

 

Pandemijos metu gimė ir buvo įgyvendinta dar viena puiki idėja. Mokslas ištyrė ir įrodė, kad miškas ir visa gamta turi gydomųjų galių. O lietuvių sąsaja su gamta, mišku yra unikali, todėl net ir šiuolaikiškam lietuviui svarbu pabūti gamtoje, sugrįžti į gamtą, ypač tai svarbu tapo siaučiant pandemijai. „Barono vila“ kartu su Miško terapijos institutu ir jo vadove Mila Monk, remdamiesi japonų mokslininko tyrinėjimais ir praktiniais metodais, įgyvendino pirmą Lietuvoje Miško maudynių projektą.

 

Sveikiname sodybos „Barono vila“ atstovus, kurie savo veikla, ryžtu transformuotis, ieško naujų perspektyvų vystant turizmą pandemijos laikotarpiu.

VIDEO

Anykščių r. savivaldybės informacija