į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
NAUJIENOS
2020-09-07. NAUJAS AKCENTAS

Ilgokai svarstyta ir gvildenta mintis pagaliau kelyje link išsipildymo.
 

Svėdasų autobusų stotelė daili ir, tikiuosi, patogi ten laukiantiems ar atvykusiems maršrutiniais autobusais. Man ji tarsi miestelio vartai, nors ir šiek tiek nuošalūs. Dabar nedažnas atvažiuojame į Svėdasus ar išvažiuojame iš jų autobusu.

Visgi šis statinys puikiai tarnauja ir yra neatsiejama miestelio ir jo įvaizdžio dalis, kurią akies krašteliu užkabina veik nenutrūkstamu srautu Svėdasus kertančių automobilių vairuotojai ir keleiviai.

 

Taigi, kodėl stotelė turėtų likti tipinė, niekuo neišsiskirianti ir nesiskirianti nuo  tokios pat architektūros statinių kituose miesteliuose?

 

Pasitariant ir pritariant Lietuvos automobilių kelių direkcijai, Svėdasų Juozo Tumo -Vaižganto gimnazijai, Svėdasų seniūnijai, Anykščių savivaldybei, tautodailininkei Ritai Vasiliauskienei, VšĮ “Atvertos langinės” parengė projektą “Menas kelyje” ir imasi dekoruoti vieną Svėdasų autobusų stotelės pastato sienelę.

Tautodailininkė Rita Vasiliauskienė sukūrė du ornamentų pavyzdžius. Piešinį ant sienelės pieš Svėdasų vyresniųjų klasių gimnazistai su dailės mokytoja Kristina Striukiene.

Svėdasiškių ir visų šioje grupėje esančių, prašome nuspręsti kuris piešinys puoš stotelę, o tuo pačiu ir Svėdasus."

Rūta Stanevičienė

tel. 8614 87398

Rūtos Stanevičienės nuotraukos.