į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
NAUJIENOS
2019-10-03. ATVYK Į ŠIMONIŲ GIRIĄ

Kviečiame spalio 6 dieną, sekmadienį 15 val. drauge susikibti į gyvą grandinę Šimonių girioje (ant Mikierių-Inkūnų tilto.)
Parodykime, kad mums rūpi girios ir Lietuvos likimas.

Kirtimai Šimonių girioje pastaraisiais metais primena apokaliptinių filmų scenas. Dieną ir naktį kertamas miškas vėliau pakelėse nugula kaip "kubiniai metrai", o girios gyvūnai netenka senųjų buveinių. Taip beatodairiškai naikinamos Šimonių girios dar neteko matyti ne tik mums, bet ir ir mūsų tėvams.

Ši giria - biosferos poligonas ir Natura2000 teritorija, kurią valstybė įsipareigojo saugoti dėl čia gyvenančių retų gyvūnijos ir augmenijos rūšių. Jau anksčiau išplatinome peticiją, kurioje prašome valstybės institucijų apriboti kirtimus girioje ir ūkininkauti joje siekiant išsaugoti arba atkurti miško ekosistemas: https://www.peticijos.lt/visos/75411/issaugokime-simoniu-giria/

Šimonių Giria - mūsų bendras turtas, mūsų Senelių ir Tėvų kovos už laisvę paminklai, mūsų ir ateities kartų sveikatos ir tapatybės pamatas.

Sekmadienį parodysime savo vienybę su giria ir sukibę rankomis sujungsime Šventosios, kuri Šimonių girią dalija pusiau, krantus.
Nuo Inkūnų tilto, vienoje upės pusėje, žmonių grandinė nusidrieks link Mikierių kaimo, o kitoje - link Inkūnų bažnyčios.

Prisiminkime, kad giria mus gindavo karų, sukilimų, nepriklausomybės kovų laikais. O dabar pagalbos reikia jai pačiai.

*******
Renginio lokacija: https://goo.gl/maps/TbGqkuv3rhdQ27HR8

Akciją pradėsime 15 val. smuikininko/muzikos pedagogo Martyno Švėgždos von Bekkerio įžangos žodžiais ir daina „Vai giria, giriala".

Kas galite, atsivežkite termosus su šilta arbata ir kava. Automobilius pasistatyti galėsite prie Inkūnų bažnyčios arba prie šalikelėje Mikierių kaime.

(Prieš renginį, 14 val. netoliese esančioje Inkūnų bažnyčioje vyks šv. Mišios. Šią medinę bažnytėlę karo metu statė Šimonių girios bendruomenė.)