į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
NAUJIENOS
2016-01-19. Svėdasiškiai rinks savo seniūnaitį


2016 m. sausio 21 d. (ketvirtadienį), nuo 9 iki 18 val.

Svėdasų bibliotekoje (bibliotekos darbo laiku) dirbs Anykščių savivaldybės sudaryta gyventojų apklausos komisija dėl Svėdasų seniūnaitijos seniūnaičio rinkimų. Svėdasų seniūnaitijoje gyvena daugiau nė 500 gyventojų, todėl seniūnaičio rinkimai vykdomi apklausos būdu.
Prašom aktyviai dalyvauti apklausoje. Svėdasų  bendruomenė kandidate iškėlė Virginiją Valikonytę.  Tai verta palaikymo kandidatė: jauna, aktyvi, bendruomenės tarybos narė, per bendruomenės vykdomus projektus gerai žinanti miestelio reikalus ir problemas. Ateikite pareikšti nuomonę ir ją patvirtinti savo parašu.

Būtina turėti asmens dokumentą.

 

Klausimas:

Kuo skiriasi seniūnaitis nuo seniūno?

 

Seniūnas yra valstybės tarnautojas, kuris gauna algą ir dirba iki pensijos arba kiek nori. (beveik kaip popiežius). Jokių kadensijų nėra. Seniūnaitis yra visuomeniniais pagrindais pareigas atliekantis asmuo, kurį seniūnaitijos veiksnūs gyventojai išsirenka 3 metams. Jokių kadensijų nėra. Seniūnaičiu gali būt renkamas ir sulaukęs pensijinio amžiaus asmuo. Seniūnaičių sueiga pritaria seniūno parengtam metiniam veiklos planui ir praėjusių metų plano ataskaitai. Linksmiausia dalis - seniūnaičiai dalyvauja seniūno atrankos komisijos darbe, t.y. Kai bus renkamas seniūnas, seniūnaitis sėdės už stalo ir kandidatams uždavinės klausimus ir vertins atsakymus nuo 0 iki 10.