į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
NAUJIENOS
2016-10-01. „Pasakų grytelės“ įkurtuvės bibliotekoje

Saulėtą, spalvotą  rugsėjo 28 d.  rytą   į biblioteką rinkosi pradinukai ir darželinukai padėti atverti „Pasakų grytelės“ dureles. Didelis būrys smagiai nusiteikusių mažųjų skaitytojų vos sutilpo į salytę, skirtą renginiams.  Nors patalpos šiuo metu nekūrenamos , susispaudus visiems iš syk tapo šilčiau. Vedantieji Pepė Ilgakojinė (Milda) ir Karlsonas (Karolina) šventę pradėjo J. Lapašinsko eilėraštuku „Sveiks rugsėji“.

 

„Šypsenėlės“ vaikai visus pradžiuginio nauju lėlių spektakliuku apie knygelę, kuri surado sau draugę. Mergaitė palydėjo knygelę į jos naujuosius namus bibliotekoje. Visi kartu suskaičiavę iki trijų, paprašėme knygelę (Austėją M. ) atverti   „Pasakų grytelės“ dureles. Vaikai sunešė į grytelę „išaugtas“, vietos namuose nerandančias, bet tvarkingas knygeles. Namelyje vaikai galės skaityti knygeles, žaisti pabūti vieni.

 

Su įkurtuvėmis pasveikinti atskrido iš knygų šalies gyvosios knygelės ( Austėja B., Gabrielė ir Kamilė)  , o iš Anykščių Viešosios bibliotekos katinas Pukis Kutulis su pilnu maišu mįslių ir dovanų.  Ypač vaikams patiko prisiglausti ir fotografuotis prie didelio, minkšto pūkuotuko. Visi tarėme didelį ačiū visiems rėmėjams . Ypač tetai Rūtai iš „Atvertų langinių“,  nes ji padėjo išsipildyti mūsų svajonei, dėdei Valdui , kuris jį pastatė,  ir dėdėms iš girininkijos , kurie parūpino medienos.

 

 Vaikučiai padėjo  uždengti grytelės  stogą popieriniais klevo lapais, užrašę ant jų mylimos knygelės pavadinimą. Statėme namelius iš gamtinių medžiagų,  kiekvienas gavo po prizą. Šventės pabaigoje vaikai išlydėjo Pukį  Kutulį, o mums pažadėjo lankyti grytelę ir dažniau draugauti su knygele.

 

                                         Asta Medinienė